user_mobilelogo

Krommenie, 16 mei 2016

Volgens een jarenlange traditie wordt er in de Zaanstreek de Derde Pinksterdag gevierd. In Krommenie is de Pinkster Drie Ronde onderdeel van deze feestdag. De 60e Pinkster Drie Ronde van Krommenie bestond uit twee onderdelen; de Sportklasse en de Elite/Beloften/Amateurs. Beide koersen waren voor het publiek erg aantrekkelijk om te aanschouwen. Frits van Lieshout won bij de Sportklasse dankzij zijn goede sprint. Bij de Elite/Beloften/Amateurs was het Arvid de Kleijne die de sprint won van Jelmer Asjes. 

Bij de Sportklasse lag de gemiddelde snelheid erg hoog in het eerste deel van de wedstrijd. Gevolg was dat er een kopgroep van 8 man ontstond. Deze kopgroep wist met nog 23 ronden te gaan het peloton op een ronde te zetten. In de finale konden er 4 man uit de kopgroep ontsnappen. Deze vier wisten goed samen te werken en konden sprinten om de winst. Hierin wist Frits van Lieshout te winnen voor Brian Burggraaf en Teun Groeneveld.

Uitslag:

  Sportklasse Elite, Beloften en Amateurs
1. Frits van Lieshout Arvid de Kleijn
2. Brian Burggraaf Jelmer Asjes
3. Teun Groeneveld Wim Stroetinga

Oypo icoon 8

Hieronder een kleine impressie van de foto's van dit evenement:

 
 
Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok