user_mobilelogo

Beverwijk, 16 augustus 2015

In de maand augustus zijn er in de regio Kennemerland een aantal druk bezochte criteriums, waar de Ronde van Beverwijk er één van is. Vandaag konden vele toeschouwers zien dat bij de Dames Jip van den Bos met een solo won. Bij de Sportklasse was Brian Burggraaf zijn medevluchter de baas en schreef daarmee zijn 17e overwinning (!) van dit seizoen op zijn naam. In totaal heeft Burggraaf nu 196 overwinningen op zijn naam staan.

Bij dames stond een sterk peloton aan de start, waaronder diverse rensters van Parkhotel Valkenburg Cycling Team.  Al vroeg in de wedstrijd ontstond er een kopgroep van drie rensters; Jip van den Bos, Natalie van Gogh (beiden van Parkhotel) en Kelle Markus. Met het rondebord op drie ronden ging Jip van den Bos in de aanval. Van den Bos kon de voorsprong vasthouden tot de finish en won de Ronde van Beverwijk. Natalie van Gogh maakte het ploegsucces compleet door tweede te worden voor Kelly Markus.

 

Bij de sportklasse stonden 60 renners aan de start. Na een rustige start wisten Brian Burggraaf en Jeroen Lute na 10 minuten koers te ontsnappen. Dit tweetal kon de voorsprong langzaam uitbreiden naar maximaal 45 seconden. In een spannende sprint was Brian Burggraaf de snelste voor Jeroen Lute. Jacco Konijn won de sprint van het peloton.

 

Uitslag:

  Sportklasse Dames
1. Brian Burggraaf Jip van den Bos
2. Jeroen Lute Natalie van Gogh
3. Jacco Konijn Kelly Markus

Bekijk alle uitslagen op de website van Mylaps.

 
banner 5 
banner 6
 
Oypo icoon 8

Hieronder een kleine impressie van de foto's van dit evenement:

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok