user_mobilelogo

Zaandam, 22 maart 2015

Vandaag stond de 42e Ronde van het Lage Land op het programma. Een klassieker door het mooie landschap van de Zaanstreek. Met een aardige wind uit het noordoosten zou dit een koers worden waar de renners al snel op 'de kant' kunnen worden gezet. Om 12:01 klonk het startschot voor de 150 junioren voor een klassieker van 95 kilometer.

Al snel brak het peloton in vier stukken. De kopgroep bestond uit twintig renners, waarvan zes renners van Monkey Town (Jelle Nieuwpoort, Oscar van Wijk, Danny Voogt, Mel van der Veekens, Gijs Meijer en Yannick Detant). Bij het inrijden van de Schermer ging het bij de kopgroep op de kant en brak ook deze groep. Elf renners bleven op kop en kregen een maximale voorsprong van vier minuten.

In de finale kon Oscar van Wijk nog ontsnappen uit de kopgroep. Maar na een solo van tien kilometer werd hij weer teruggepakt door het peloton. In de laatste omloop rijdt Yannick Detant weg uit de kopgroep. Jelle Nieuwpoort en Luuk Loohuis kunnen nog aansluiten bij Detant. Dit trio houdt stand tot ver in de finale. Op het parcours van DTS kan Yannick Detant demarreren en wint solo de Ronde van het Lage Land 2015. Jelle Nieuwpoort wint de sprint van Luuk Loohuis en wordt tweede.

Uitslag:

1. Yannick Detant

2. Jelle Nieuwpoort

3. Luuk Loohuis

4. Dennis van der Horst

5. Danny Voogt

Bekijk alle uitslagen op de website van de KNWU.
 
Oypo icoon 8

Hieronder een kleine impressie van de foto's van dit evenement:

 

 

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok