user_mobilelogo

Sloten, 12 mei 2015

De tweede wedstrijd van het Vijfbanentoernooi vond plaats bij A.S.C Olympia op de wielerbaan van Sloten. Het zonnige weer trok een hoop renners naar de start, maar liefst 109 renners verdeeld over de categorieën. De wielerbaan van Sloten is altijd goed voor een hoog tempo. Zo ook deze dinsdag avond, de eerste 55 minuten was het voor de aanvallers niet mogelijk om een serieus ‘gat’ te slaan met het peloton. Na een klein uur wist zich een serieuze kopgroep te vormen; zeven Elite en twee Sportklasse renners. Deze kopgroep kon de voorsprong langzaam uitbreiden tot zo'n 40 seconden.

Bij de categorieën Dames en Nieuwelingen werd er afgesprint vanuit een compleet peloton waar respectievelijk Marit Plat en Mick Kemper wisten te winnen. Bij de sportklasse konden Rick Krijt en Patrick Stam zich in de kopgroep voorbereiden op een sprint. Dit werd een lange sprint waarin Rick Krijt won. Frits van Lieshout wist in de laatste ronde nog te ontsnappen vanuit het peloton en kon zo de derde plek behalen. Bij de Elite renners kon Fred Pronk ook ontsnappen vanuit de kopgroep. Hij schreef zo de tweede wedstrijd op zijn naam. In het Algemeen Klassement wist Dennis Souverein de leiding bij de Elite renners te behouden. 

Uitslag Wedstrijd 2 - Vijf Banen Toernooi:

Dames:

 1. Marit Plat
 2. Yvette Koning
 3. Mariska Jetten

Nieuwelingen:

 1. Mick Kemper
 2. Stefan Appelman
 3. Rick Veenhoven

Sportklasse:

 1. Rick Krijt
 2. Patrick Stam
 3. Frits van Lieshout

Junioren, Amateur A, Belofte, Elite:

 1. Fred Pronk
 2. Steven Stenekes
 3. Pascal Remmers

Bekijk alle uitslagen op de website van Mylaps.

Oypo icoon 8
Hieronder een kleine impressie van de foto's van dit evenement:

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok