user_mobilelogo

Scheveningen, 18 december 2016

Vandaag stond in Scheveningen het eerste officiële Europees Kampioenschap Strandrace op het programma. Veel rijders stonden aan de start voor het Kurhaus. Het parcours bestond uit twee ronden met keerpunten bij de haven van Scheveningen en Katwijk. Bij de heren ontstond er al snel een grote groep die zich kon losmaken van het peloton. Bij het ingaan van de laatste ronde waren er vier koplopers; Ramses Bekkenk, Jasper Ockeloen, Ronan van Zandbeek en Jordy Buskermolen. Helaas viel Buskermolen af waardoor de drie zich konden opmaken voor de winst. Bij de strandopgang, net voor de finish, moest het verschil worden gemaakt. Hierin was Jasper Ockeloen de sterkste en kwam solo over de finish. Ronan van Zandbeek werd tweede voor Ramses Bekkenk.

Bij de dames was het Pauliena Rooijakkers die vanuit de start direct aanviel. Zij kon een voorsprong opbouwen, maar zij moest dit wel 54 zware kilometers gaan volhouden. Achter de koploopster waren diverse groepjes. Het groepje met Esther van Veen, Natalie van Gogh en Alieke Hoogeboom hadden bij het ingaan van de tweede ronde zo'n 50 seconde achterstand op Rooijakkers. Maar deze 50 seconden werd alleen maar groter. Pauliena Rooijakker kon deze lange solo verzilveren met de Europese titel. Esther van Veen werd knap tweede voor Natalie van Gogh.  

 

Uitslag:

  Heren Dames
1. Jasper Ockeloen Pauliena Rooijakkers 
2. Ronan van Zandbeek  Esther van Veen 
3. Ramses Bekkenk  Natalie van Gogh 
Bekijk alle uitslagen op de website van Mylaps.
Oypo icoon 8
Hieronder een kleine impressie van de foto's van dit evenement:
 
 
Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok