user_mobilelogo

Castricum, 31 oktober 2015

Vandaag stond de eerste strandrace van dit seizoen op het programma, De Derp Bikers Beachrace. Strandraces worden steeds populairder en veel races staan er nog op de kalender voor dit seizoen. Vandaag stonden er zo'n 500 rijders aan de start. De toppers hebben een druk weekend, want zondag rijden de meeste ook de 130 km lange strandrace 'Hoek van Holland - Den Helder'. Dankzij het mooie weer was het genieten voor de toeschouwers. Ronan van Zandbeek won bij de heren. Pauliena Rooijakkers was bij de dames ijzersterk en won de race met een voorsprong van maar liefst vijf minuten.

Bij de heren ontstond er kort na de start een kopgroep van vijf rijders. Deze vijf konden een voorsprong opbouwen tot een veilige marge ten opzichte van de achtervolgende groep. In de tweede ronden wisten Ronan van Zandbeek en Ramses Bekkenk te ontsnappen. Bram Imming en Toon Imming gingen in de achtervolging, maar konden niet meer bij de koplopers komen. Ronan van Zandbeek was sneller dan Ramses Bekkenk bij de laatste hindernis en kon de eerste strandrace op zijn naam schrijven. 

Bij de Dames was Pauliena Rooijakkers een klasse apart. Vanuit de start ging zij in de aanval. Tot aan de finish wist zij op kop te blijven. Rosanne Slik wist beslag te leggen op plaats twee voor Nancy Karels. 

 

Uitslag:

  Heren Dames
1. Ronan van Zandbeek Pauliena Rooijakkers
2. Ramses Bekkenk Rosanne Slik
3. Toon Imming Nance Karels

banner 8

banner 9

Oypo icoon 8

Hieronder een kleine impressie van de foto's van dit evenement:
 
 
 

 

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok