user_mobilelogo

Spaarnwoude, 30 september 201820180930 Omloop Haarlemmerliede 0107a1200a

na een aantal jaar afwezigheid stond voor de 62ste keer de Omloop van Haarlemmerliede en Spaarnwoude op de kalender. Maar liefst 150 renners stonden in Halfweg aan de start voor 145 kilometer in de polder tussen Halfweg en Spaarndam. Veel 'draaien en keren' voor de renners waardoor het peloton als snel in stukken brak. Met nog veertig kilometer te gaan was het Jorne Videler die alleen in de aanval ging. Later wisten Jorrick Boshove en Tim Christen aan te sluiten.

Heemskerk, 2 september 201820180902 Ronde Heemskerk 1587a1200a

De 58e editie van de Wielerronde van Heemskerk werd gereden onder zomerse omstandigheden. Er stonden vandaag drie koersen met een hoop deelnemers op het programma.  Bij de dames was het Nina Kessler die deze koers met een mooie solo wist te winnen. De sportklasse wist het voor het publiek tot in de laatste ronde spannend te houden. In een massasprint was Sander Lormans de snelste. Bij de Elite was Rick van Breda die de 58e editie op zijn naam is te schrijven.

Santpoort, 1 augustus 201820180801 Ronde Santpoort 0218a1200a

Voor de 68e keer stond de Ronde van Santpoort op de kalender. Het is wel de eerste keer in de historie dat er een dames wedstrijd, een punten koers, is georganiseerd. De renster die op de finishlijn de meeste punten weet te behalen wint de koers. Vanaf de start was het direct spannend voor de toeschouders. Geen enkele passage van de finishlijn werd door de rensters onbenut gelaten om punten te sprokkelen. Het werd vanwege het zomerse weer en behoorlijke uitputtingsslag. Evy Kuijpers was de renster die na 30 ronden de meeste punten wist te pakken. Hiermee schreef de Nederlands Kampioen deze koers op haar palmares bij. 

Rijswijk, 5 mei 201820180505 Bevrijdingsronde Rijswijk 0238a1200a

De Bevrijdingsronde van Rijswijk vond plaats op het parcours van RWV De Spartaan. Een flink peloton wist het tempo in de eerste ronden flink hoog te houden. Na zo'n 20 minuten ontstond er een serieuze kopgroep van 14 renners. Deze kopgroep werkte goed samen, daardoor werd de voorsprong uitgebouwd naar een halve ronde. Naarmate de koers vordere zag je verscheidene renners hun krachten sparen voor de finale. Het peloton hield het tempo erin, maar kon de kopgroep niet meer achterhalen. Met de bel voor de laatste ronde maakte de kopgroep zich op voor de eindsprint. In deze sprint was Frits van Lieshout de snelste. Met twee fietslengtes voorsprong op Jeroen Martens schreef hij de Bevrijdingsronde op zijn naam. Frans van Winden werd knap derde.

Haarlem, 11 maart 201820180311 Ronde Waarderpolder 0291a1200a

De Ronde van de Waarderpolder is traditioneel het openings criterium in Noord-Holland. Bij de Masters 50+ stonden 52 renners aan de start. Direct na het startschot werd de gemiddelde snelheid flink opgevoerd door het peloton. Gedurende de wedstrijd tot ver in de finale wist geen enkele ontsnapping stand te houden. Met het rondebord op drie ronden wist een drietal renners te ontsnappen, maar met het ingaan van de laatste ronde was het peloton weer compleet. Een massaspurt was onvermijdelijk. Hierin was Paul den Edel de snelste. Rein Falke werde tweede voor Koen Polder.

Assendelft, 30 september 201720170930 Ronde Assendelft 0030a1200a

Traditioneel is de Ronde van Assendelft de afsluitingswedstrijd van het wegseizoen in Noord-Holland. Bij de sportklasse hadden zich 52 renners ingeschreven. Helaas door het regenachtige weer waren niet alle 52 renners gestart. De renners die wel aan de start stonden wisten er een mooie koers van te maken. In het begin van de koers ontstond er al snel een kopgroep van 10 renners. Voor Ron Paffen, Patrick Stengs en Eddy Hermsen was de snelheid van deze groep te laag en zo ontsnapten ze samen uit de kopgroep. Nadat zij een voorsprong van 14 seconden hadden opgebouwd zag Teun Groeneveld het gevaar. Hij wist dit gat te overbruggen en kon zo aansluiten bij het drietal. Met nog 3 ronden te gaan wist Eddy Hermsen te ontsnappen bij zijn medevluchters. Eddy Hermsen wist de snelheid hoog te houden, maar bij de bel van de laatste ronde was zijn voorsprong nog minimaal. Op de achterkant van het parcours werd Eddy Hermsen achterhaald en kon het publiek zich opmaken voor een sprint. In deze sprint was Ron Paffen net iets sneller dan Teun Groeneveld. Patrick Stengs werd knap derde.

Beverwijk, 9 augustus 201720170809 Beverwijk 0095a1200a

Een groot peloton stond er opgesteld in de Breestraat voor de start van de Ronde van Beverwijk. De eerste ronden werd de snelheid flink opgevoerd door Brian Burggraaf. Het parcours in het centrum van Beverwijk is erg smal en daardoor veranderde het peloton in een lang lint. Van een serieuze aanvalspoging was deze koers geen sprake. Veel renners moesten door de hoge snelheid lossen vanuit het peloton, waardoor op deze manier werd uitgedund. Met het klinken van de bel voor de laatste ronde kon het publiek zich opmaken voor een massasprint. Brian Burggaaf was hierin de sterkste en schreef de editie van dit jaar op zijn naam. Dennis van der Zaal werd tweede voor Frits van Lieshout.

Alblasserdam, 26 juli 201720170726 Paardenmarktronde 0097a1200a

Bij de 58e Paardenmarktronde van Alblasserdam stonden er bij de sportklasse 36 renners aan de start. Halverwege de koers waren er diverse demarages geweest, maar allen zonder succes. Barend Verhagen pleegde na 50 minuten koers een aanval en kreeg een kleine voorsprong, maar ook hij werd weer door het peloton ingerekend. Met nog 10 ronden te gaan besloot Barend Verhagen nogmaals in de aanval te gaan. Dit keer had hij al snel zo'n 20 seconden voorsprong. Met nog 5 ronden te gaan was de voorsprong van Barend Verhagen tot 8 seconden geslonken. Maar de renners in het peloton keken naar elkaar en zo kon de voorsprong van Barend Verhagen weer oplopen. Met het horen van de bel van de laatste ronde wisten de renners in het peloton dat de tweede plek het hoogst haalbare was. Barend Verhagen wist met een schitterende solo de winst in Alblasserdam te bekronen. De sprint van het peloton werd gewonnen door Dennis van der Zaal voor Frits van Lieshout.

Zwanenburg, 1 juli 201720170701 Ronde Zwanenburg 0029a1200a

De Ronde van Zwanenburg is de laatste wedstrijd van de Grote Drieluik HSC De Bataaf. Bij de dames stonden er 22 renners aan de start op het parcours van De Bataaf. Helaas was er halverwege de wedstrijd een flinke valpartij waarbij de leidster van het klassement de koers moest verlaten. In de finale ondernamen veel rensters een aanvalspoging, maar geen enkele renster had succes. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een massasprint. Hierin was Phaedra Krol de snelste. Daniëlle de Jong werd tweede voor Roos Markus.

Bij de wedstrijd van de Amateurs, Sportklasse en Junioren stonden er 24 renners aan de start. Deze renners wisten de eerste helft van de wedstrijd het tempo flink hoog te houden. Met nog zes ronden op het rondeboord was er een kopgroep van 6 renners ontstaan. Daarna konden nog enkele renners bij de kopgroep aansluiten. Bij het klinken van de bel van de laatste ronde was deze kopgroep uitgebreid naar 10 renners. In de sprint was Nick Zuidewind de snelste voor respectievelijk Brian Burggraaf en Nick Toonen. Frits van Lieshout had tijdens de koers genoeg punten verdiend en won het algemeen klassement voor het derde jaar op rij.

Nieuw-Vennep, 27 juni 201720170625 Ronde Nieuw Vennep 0247 bewerkta1200a

De tweede wedstrijd van de Grote Prijs Drieluik HSC De Bataaf is de Ronde van Nieuw-Vennep. Meer dan 70 renners stonden er aan de start in de dorpskern van Nieuw-Vennep. In het begin van de wedstrijd was het parcours nat geworden door wat lichte regen. Bij het opdrogen van het wegdek ging het tempo van het peloton direct weer omhoog. Geen enkele renners slaagde erin, zelfs tot in de finale, om een behoorlijk gat te slaan met het peloton. Arthur Rutte wist in de laatste ronde een gaatje te slaan met het peloton. Hij wist dit met een ultieme inspanning vast te houden tot op de streep. Na het winnen van de eerste wedstrijd won Arthur Rutte ook deze wedstrijd van de Grote Prijs Drieluik HSC De Bataaf. Het podium werd compleet gemaakt door Ronald Ligtenberg en Dennis Souverein. Frits van Lieshout bleek met de tussensprints voldoende punten te hebben verdiend voor het algemeen klassement. Hiermee kon hij de leiding behouden in het algemeen klassement. Aankomende zaterdag zal de ontknoping plaatsvinden tijdens de Ronde van Zwanenburg.

Rijsenhout, 15 juni 201720170615 Rijsenhout 0402a1200a

De Ronde van Rijsenhout is de eerste wedstrijd van de grote Drieluik HSC de Bataaf. De eerste wedstrijd was de wedstrijd voor de Dames. In de finale van deze wedstrijd wisten Lorena Wiebes en Nienke Wasmus te ontsnappen uit het peloton. Dit duo wist de voorsprong tot op de streep vast te houden. In de sprint was Lorena Wiebes de snelste. De sportklasse wist het publiek te vermaken met een spannende wedstrijd. Het tempo lag erg hoog, waardoor veel renners moesten lossen. Halverwege koers wisten negen renners uit het peloton te ontsnappen. In de finale wist Arthur Rutte te ontsnappen uit de kopgroep. Na deze demarrage viel deze kopgroep uiteen. Arthur Rutte kon uiteindelijk met een solo deze koers op zijn naam schrijven. Bij de Eilte was het de Australiër Cameron Meyer die de koers wist te winnen voor Sam Welsford en Roy Pieters.

Haarlem, 10 juni 201720170610 Waarderpolder 0335a1200a

Traditiegetrouw staat er juni de Nacht van de Waarderpolder op de kalender. Zo'n 40 renners van de Sportklasse stonden aan de start op het parcours van H.R.C. Excelsior. Gedurende de wedstrijd werd de spanning voor het publiek groter. In de laatste fase van de wedstrijd had zich een eerste serieuze kopgroep gevormd waaronder Brian Burggraaf. Met nog twee ronden te gaan waren verloor de kopgroep snelheid, doordat de renners niet meer voor elkaar wilden rijden. Bij het ingaan van de laatste ronde werd de kopgroep teruggepakt en kon het peloton zich opmaken voor een massasprint. Het was Brian Burggraaf die als eerste uit de laatste bocht kwam en hij kon zijn snelheid tot op de streep vasthouden. Bas Rijs werd tweede voor Jeroen Lute.

Assendelft, 1 oktober 201620161001 Ronde Assendelft 0455a1200a

Traditiegetrouw is de Ronde van Assendelft het laatste criterium van het seizoen. Niet alleen stonden er vandaag veel renners aan de start, maar er stond ook veel publiek langs het parcours. Na de start werden er diverse aanvalspogingen ondernomen, maar zonder succes. Pas laat in de finale was het Jesper Rasch die alleen wist te ontsnappen uit peloton. Hij wist het tempo zo hoog te houden dat het peloton de junior van het Monkey Town Cycling Team niet meer terug zag. Met een solo van 7 ronden kwam Jesper Rasch met zijn handen in de lucht over de finish. Cor Visser won de sprint van het peloton en de Assendelver René Melk werd derde. Vanaf nu zullen de meeste renners zich weer gaan voorbereiden op het strandseizoen.

Heemskerk, 28 augustus 201620160828 Ronde Heemskerk 0438a1200a

De Ronde van Heemskerk is traditioneel onderdeel van de Feestweek van Heemskerk. Daardoor was er weer veel publiek langs het parcours. Dit jaar stonden er wedstrijden voor de dames, sportklasse en elite op het programma. Bij de dames was het Nina Kessler die de betere sprint had dan haar medevluchter Vera Koedooder. Winanda Spoor won de sprint van het peloton. Bij de Sportklasse was het, na een herstart vanwege een valpartij, Nick Zuidewind die de snelste benen had. Hij won voor Brian Burggraaf en Kevin Wilmsen. Bij de Elite was het Cees Bol die de laatste wedstrijd van de dag op zijn naam schreef. Hij won voor respectievelijk Steven Stenekes en Ruben Hoekstra.

Oostzaan, 6 augustus 201620160807 Ronde Oostzaan 0222a1200a

Door de motregen waren de straten van Oostzaan glad en gevaarlijk geworden. De renners van de sportklasse pasten hun snelheid aan de situatie aan. De kopgroep, die in de vierde ronde was ontstaan, wist elke ronde meer voorsprong te pakken op het peloton. De kopgroep bestond uit zeven renners, waarvan vier renners van het KS Just Cycle Team. Al snel wisten deze zeven renners het peloton op een ronde te zetten. Maar vier van de zeven koplopers wisten het peloton met een aanval wederom te verlaten. Ver in de finale wisten Nick Toonen en André van Reek te ontsnappen bij hun medevluchters. In de eindsprint was het Nick Toonen die net iets sneller was als André van Reek. Met de derde plek voor Nick Zuidewind bestond het gehele podium uit renners van het KS Just Cycle Team.

Santpoort, 3 augustus 201620160803 Ronde Santpoort 0033a1200a

Voor de meeste renners in de sportklasse is de Ronde van Santpoort één van de mooiste criteriums van het jaar. De Ronde van Santpoort is onderdeel van de feestweek van Santpoort en trekt daardoor een hoop toeschouwers. In het eerste gedeelte van de koers was ontsnappen haast onmogelijk door het hoge tempo. Op de klinkers van Santpoort werd het peloton vaak op een lang lint getrokken. Pas ver in de finale was het Nick Zuidewind die alleen wist te ontsnappen vanuit het peloton. Hij wist de snelheid erin te houden en wist met deze mooie solo de Ronde van Santpoort op zijn naam te schrijven. Frits van Lieshout won de sprint van het peloton voor Brian Burggraaf.

Alblasserdam, 27 juli 201620160727 Paardenmarktronde 0110a1200a

Vandaag wisten 38 renners de start te vinden in Alblasserdam. Voor de renners was het vanwege een aantal buien goed oppassen op de klinkers waar het parcours gedeeltelijk uit bestond. In de tweede ronde waren er drie aanvallers die uit het peloton konden ontsnappen. Laurens Koster zag het gevaar en kon de sprong maken naar de kopgroep. Ronde na ronde konden die vier koplopers de voorsprong op het peloton uitbreiden. Halverwege ontstond er onder leiding van Frits van Lieshout een achtervolgende groep. Deze achtervolgende groep kon de kopgroep niet meer achterhalen, waardoor de vier konden strijden om de winst. Laurens Koster was de snelste in de sprint voor respectievelijk Harmen Brandwijk en Gerard Kooistra.

IJmuiden, 20 juli 201620160720 Ronde IJmuiden 0138a1200a

Langs het parcours in IJmuiden hadden zich vele toeschouwers verzameld om naar de wedstrijd van de junioren en de sportklasse te kijken. Sinds vorig jaar staat dit criterium weer op de agenda tijdens de feestweek van IJmuiden. Net zoals vorig jaar was de opkomst bij de sportklasse weer erg groot, 64 renners stonden er aan de start. Het lastige parcours en de hoge temperatuur maakte de wedstrijd erg zwaar. Al snel brak het peloton in twee stukken. Halverwege de koers kozen Arthur Rutte, Teun Groeneveld en Nick Zuideveld voor de aanval. Dit drietal werkte goed samen en al snel concludeerde het peloton dat deze drie waren gevlogen. Met nog kwart koers te gaan wisten de drie het peloton op een ronde te zetten. Diep in de finale wist Nick Zuideveld nogmaals een aanval te plaatsen. Hij kon een voorsprong opbouwen ten opzichte van het peloton en zijn twee medevluchters. Nick Zuideveld kon deze voorsprong vasthouden tot op de finish en schreef hiermee de Ronde van IJmuiden 2016 op zijn naam. Arthur Rutte werd tweede voor Teun Groeneveld.

Zwanenburg, 2 juli 201620160702 Ronde Zwanenburg 0167a1200a

De Ronde van Zwanenburg is de laatste wedstrijd van De Grote Drieluik HSC de Bataaf en dus bepalend voor het eindklassement. Op het parcours van De Bataaf stonden 39 renners aan de start. De 32 geplande ronden werden in een hoog tempo afgewerkt. Door het hoge tempo van het peloton waren de aanvallers in het nadeel. Geen enkele aanval hield stand en daardoor was een massasprint onvermijdelijk. In deze massasprint was Frits van Lieshout de snelste voor respectievelijk André van Reek en Justin Plijter.
Bij de Dames werd de wedstrijd ook beslist in de massasprint. Lorena Wiebes passeerde in haar leiderstrui als eerste de finishlijn. Anouk Spies werd tweede voor Maaike Meistrok.

Nieuw-Vennep, 26 juni 201620160626 Nieuw Vennep 0358a1200a

De Wielerronde van Nieuw-Vennep stond als afsluiter van de feestweek van Nieuw-Vennep op het programma. Bij de sportklasse stonden 67 renners aan de start. Tevens was deze wedstrijd de 2e wedstrijd van de Grote Drieluik De Bataaf. In de koers werd er flink gestreden om de winst. Teun Groeneveld en Nick Toonen vormden samen de eerste serieuze kopgroep. Halverwege de koers had het peloton door een goede samenwerking dit tweetal weer teruggepakt. Later probeerde Teun Groeneveld het nogmaals alleen. Op zeven ronden van het einde strandde zijn poging. In de laatste ronde was het Nick Toonen die een aanval plaatste. Deze keer met succes. Hij kon zijn voorsprong vasthouden tot op de streep. Frits van Lieshout won de sprint van het peloton voor Brain Burggraaf.

Krommenie, 16 mei 201620160517 Pinkster 3 Krommenie 0220a1200a

Volgens een jarenlange traditie wordt er in de Zaanstreek de Derde Pinksterdag gevierd. In Krommenie is de Pinkster Drie Ronde onderdeel van deze feestdag. De 60e Pinkster Drie Ronde van Krommenie bestond uit twee onderdelen; de Sportklasse en de Elite/Beloften/Amateurs. Beide koersen waren voor het publiek erg aantrekkelijk om te aanschouwen. Frits van Lieshout won bij de Sportklasse dankzij zijn goede sprint. Bij de Elite/Beloften/Amateurs was het Arvid de Kleijne die de sprint won van Jelmer Asjes. 

 

 

Sloten, 27 april 201620160427 Oranjeronde Amsterdam 0081a1200a

Voor de 62e keer stond de Oranjeronde van Amsterdam op de agenda. Deze ronde werd voor diverse categoriën georganiseerd. Directsportfoto heeft alleen de categorie Masters 50+ en de Sportklasse vastgelegd. De Oranjeronde vond plaats op de wielerbaan van Sloten. Een gemakkelijke ronde waarbij altijd een hoop renners op af komen. Desalniettemin maakten de renners er een mooie ronde van met mooie winnaars. Bij de Masters 50+ won John Oudshoorn. Bij de Sportklasse was het de sterke Michael Ruska die won.

Haarlem, 6 maart 201620160306 Waarderpolder 0295a1200a

Traditioneel is de Ronde van de Waarderpolder het eerste criterium van het seizoen. Vandaag stonden de categoriën Masters 50+ en Masters 30+ op het programma. Beiden categoriën moesten 60 kilometer afleggen op het clubparcours van H.R.C. Excelsior. De weersomstandigheden waren afwisselend tijdens de twee wedstrijden. Zo reden de Masters 50+ in een winters zonnetje en kregen de Masters 30+ een behoorlijke winterse bui te verduren. Beiden wedstrijden waren mooie koersen met mooie winnaars. Bij de Masters 50+ won Peter de Weert en bij de Masters 30+ Tom de Vreede.

Assendelft, 3 oktober 201520151003 Ronde Assendelft 0297a1200a

De Ronde van Assendelft is het laatste criterium van dit seizoen. Veel renners hadden zich ingeschreven en konden tijdens deze koers genieten van het mooie weer. De renners wisten er een zeer aantrekkelijk koers van te maken. Op het bochtige parcours in de straten van Assendelft lag het tempo erg hoog en was het daardoor geen gemakkelijke koers. Brian Burggraaf was wederom de meest aanvallende renner van de wedstrijd. Met een krachtige eindsprint wist hij winnend zijn succesvolle seizoen af te sluiten. 

Hillegom, 13 september 201520150913 Ronde Hillegom 0099a1200a

Na een aantal jaar vond de Ronde van Hillegom weer plaats op het vertrouwde parcours in de straten van Hillegom. Het criterium is onderdeel van de feestweek van Hillegom en daardoor was er veel publiek langs het parcours. Er stond een niet al te groot peloton aan de start, maar wel met een aantal sterke renners. Brian Burggraaf kon hier bovendien vandaag zijn 200ste overwinning behalen in een officiële KNWU wedstrijd. Ondanks deze druk wist Burggraaf met een krachtige demarrage in de laatste ronde solo over de streep te komen. Hiermee behaalde hij deze mijlpaal van 200 overwinningen.

Heemskerk, 30 augustus 201520150830 Ronde Heemskerk 0111a1200a

Het wegseizoen nadert alweer zijn einde voor dit seizoen. De Ronde van Heemkerk is één van de laatste criteriums in de regio. Met 59 renners aan de start bij de sportklasse kon de organisatie op een mooie opkomst rekenen. Helaas werd de wedstrijd na 11 ronden geneutraliseerd vanwege een valpartij. Brian Burggraaf ondervond hiervan geen nadelige gevolgen. Hij won de sprint van Arthur Rutte en passeerde voor de 18e keer dit seizoen als eerste de streep. Bij de dames stond er een zeer sterk peloton aan de start. Vera Koedooder won met een schitterende solo de koers bij de Dames. 

Heerhugowaard, 23 augustus 201520150823 Ronde Heerhugowaard 0127a1200a

Maar liefst 129 renners stonden er aan de start bij de sportklasse in de 46e Ronde van Heerhugowaard. Deze ronde is ook wel bekend als Tour de Waard. Dit criterium is altijd grootst opgezet en gaat over mooi geasfalteerde wegen. De renners wisten er een aantrekkelijke koers van te maken. Ook in dit criterium werd er met een gemiddelde van bijna 44 km/u weer hard gereden. De finale van de wedstrijd was erg spannend. Arthur Rutte won met een mooie solo en wist voor de 3e keer (winst in de Ronde van Santpoort en Ronde van de Waarderpolder) deze maand een criterium te winnen.

Beverwijk, 16 augustus 201520150816 Ronde Beverwijk 0080a1200a

In de maand augustus zijn er in de regio Kennemerland een aantal druk bezochte criteriums, waar de Ronde van Beverwijk er één van is. Vandaag konden vele toeschouwers zien dat bij de Dames Jip van den Bos met een solo won. Bij de Sportklasse was Brian Burggraaf zijn medevluchter de baas en schreef daarmee zijn 17e overwinning (!) van dit seizoen op zijn naam. In totaal heeft Burggraaf nu 196 overwinningen op zijn naam staan.

Haarlem, 9 augustus 201520150809 Ronde Waarderpolder 0106a1200a

Vandaag stond voor de tweede keer dit jaar de Ronde van de Waarderpolder op de wedstrijdkalender. Op het gemakkelijke parcours van H.R.C. Excelsior wordt altijd hard gereden. Zo ook bij deze twee wedstrijden die vandaag op het programma stonden; Masters 50+ en Masters 30+. Bij de Masters 50+ schreef Henri Spijker de wedstrijd met een solo op zijn naam. Bij de Masters 30+ wist Arthur Rutte, na winst eerder deze week in de Ronde van Santpoort, weer een criterium te winnen.

 

Santpoort, 5 augustus 201520150805 Ronde Santpoort 0033a1200a

Deze woensdag stond al weer voor de 65e keer de Ronde van Santpoort op het programma. Een wielerronde waarbij altijd zeer veel toeschouwers komen kijken, wellicht wel één van de drukst bezochte criteriums van de regio. Vandaag stonden er 42 renners aan de start bij de Sportklasse. Deze renners wisten de wedstrijd in een enorm gemiddelde af te werken. Arthur Rutte schreef deze editie met een schitterende solo op zijn naam. Zijn overwinning krijgt nog meer glans als je bedenkt dat hij meer dan de halve wedstrijd alleen op kop heeft gereden met een gemiddelde van bijna 46 km/u op het bochtige parcours van Santpoort.

Hoogkarspel, 5 juli 20157D157036a1200a

Vandaag stond de 53e wielerronde van Hoogkarspel op het programma. In het Westfriese dorp stonden 81 renners aan de start bij de wedstrijd van de junioren en sportklasse. Op het relatieve gemakkelijke parcours werden de eerste ronden afgewerkt boven de 45 km/u. Diverse aanvallen vonden plaats, maar geen enkele aanval kon een serieus gat slaan met het peloton. Tot ver in de finale was het peloton nog steeds compleet. Helaas waren er ook nog enkele valpartijden te betreuren.  

Zwanenburg, 1 juli 201520150701 Ronde Zwanenburg 0104a1200a

Vanavond vindt de finale wedstrijd van de 'Grote Drieluik De Bataaf' in tropische omstandigheden plaats. Het kwik staat nog ruim boven de 30 graden als het startschot van de dames klinkt. Gaby Gieskes wist te ontsnappen uit het peloton en kon zo een enorme voorsprong gaan opbouwen. Bij het ingaan van de laatste ronde had Gaby Gieskes bijna een ronde voorsprong en schreef kort daarna de Wielerronde van Zwanenburg op haar naam. Lorena Wiebes won de sprint van het peloton en kon daarmee haar eindoverwinning in het klassement veilig stellen. Julie Burgmans werd knap derde.

Nieuw-Vennep, 28 juni 20157D156329a1200a

De Wielerronde van Nieuw-Vennep is de tweede wedstrijd van de 'Grote Drieluik De Bataaf'. Vandaag stonden de junioren, dames en sportklasse op het programma. Vooral bij de dames was de opkomst erg groot, 78 rensters. Voor de dames stonden er 24 ronden op het programma. Na vele aanvalspogingen werd de koers in de 14e ronde beslist met de juiste demarrage van twee rensters; Femke Markus en Paulien Koster. De twee werkte goed samen en konden de voorsprong langzaam uitbouwen tot een veilige marge. In de sprint won Femke Markus de sprint. Lorena Wiebes won uiteindelijk de sprint van het peloton.

Rijsenhout, 11 juni 201520150611 Wielerronde Rijsenhout 0176a1200a

Dit jaar is de Wielerronde van Rijsenhout de eerste wedstrijd van de 'Grote Drieluik De Bataaf'. De andere twee wedstrijden zijn de Ronde van Nieuw-Vennep en de Ronde van Zwanenburg. Bij de Sportklasse stonden er bijna 50 renners aan de start. Frits van Lieshout wist in de eerste ronde met Daan Kostelijk te ontsnappen. Al snel hadden de twee een aardig gat te pakken. Na zes ronden wisten Michael van Son en Dion Murk aan te sluiten. Kostelijk moest helaas weer lossen. Het drietal wist goed samen te werken en de voorsprong werd steeds groter.

Krommenie, 26 mei 2015

Traditioneel wordt in de Zaanstreek de derde Pinksterdag gevierd. In Krommenie werd alweer voor de 59e keer de Pinkster Drie Wielerronde verreden. Vandaag stonden er twee wedstrijden op het programma; de 'Sportklasse' en de 'Elite, Amateurs en Beloften'. Dankzij het mooie weer werden dit mooie koersen om te aanschouwen. Bij de Sportklasse gingen er al snel drie renners vandoor. De drie werkte goed samen en konden hun voorsprong utbouwen tot meer dan een halve ronde. Het peloton kon het tempo, onder leiding van Erik Dekker, hoog houden en kon de kopgroep weer in het vizier krijgen. De voorsprong liep terug tot 5 seconden met nog vier ronden te gaan.

Zaandam, 22 maart 2015

Vandaag stond de 42e Ronde van het Lage Land op het programma. Een klassieker door het mooie landschap van de Zaanstreek. Met een aardige wind uit het noordoosten zou dit een koers worden waar de renners al snel op 'de kant' kunnen worden gezet. Om 12:01 klonk het startschot voor de 150 junioren voor een klassieker van 95 kilometer.

Haarlem, 8 maart 2015

Vandaag stond al weer het eerste criterium van 2015 in Noord-Holland op het programma. Bij de Ronde van de Waarderpolder zijn er dit jaar twee wedstrijden; respectievelijk de Masters 50+ en de Masters 30+. Bij elkaar ruim 150 renners aan de start. Beiden wedstrijden waar zeer aantrekkelijk om te aanschouwen, zeker met het mooie lente weer.

Assendelft, 4 oktober 2014

Vandaag stond er voor de sportklasse het allerlaatste criterium van dit seizoen op het programma. Met het mooie najaarsweer hadden de renners er zin in om er een mooie koers van te maken. Zo'n 60 renners stonden er aan de start met onder andere diverse renners die kort in de uitslag kunnen eindigen. Vanuit de start wist het peloton het tempo gelijk hoog te houden op het bochtige parcours in Assendelft. De eerste serieuze aanval stond op naam van vier renners. Maar deze groep werd na een aantal ronden teruggepakt door het peloton. Daarna was er nog een mooie uitlooppoging van Andries van der Velden. Helaas voor de renner van HRC Excelsior hield deze geen stand. In de finale deed een renner van de Marine nog een mooie aanval. Deze aanval werd niet bekroond en daardoor kon het peloton zich opmaken voor een massasprint. 

Alphen aan de Rijn, 14 september 2014

Vandaag stond er een groot peloton aan de start van de Ronde van Alphen. Dit was een mooie opsteker voor de organisatie die de Ronde van Alphen nieuw leven in willen blazen. Deze ronde vond ook plaats op een nieuw parcours. Het parcours met mooi lopende bochten stond garant voor een mooie koers. Het peloton ging vanuit de start er vol tegenaan. In de eerste fase van de wedstrijd brak het peloton in diverse stukken uiteen. Zo ontstond er een eerste peloton van 40 renners. Net na een tussensprint vanwege een premie wisten er 7 renners te ontsnappen. Deze 7 renners wisten goed samen te werken en konden de voorsprong tot ruim een minuut op te bouwen. 

Alphen aan de Rijn, 14 september 2014

Na de Sportklasse stond de wedstrijd van de Nieuwelingen op het programma. Ook hier stonden veel renners aan de start. Met bijna zestig renners aan de start kon de organisatie tevreden zijn. Ook was het 'geel' van WV Avanti, de organiserende vereniging, goed vertegenwoordigt. Net zoals bij de Sportklasse werd het peloton al snel op een lang lint gezet door het bochtige parcours. Na vele aanvallen wisten er in de één na laatste ronde twee renners te ontsnappen; Jesper Rasch en Mathijs de Leng. Deze renners konden vooruit blijven en konden samen gaan sprinten om de winst. Jesper Rasch was de snelste en kon de Ronde van Alphen aan de Rijn 2014 op zijn naam schrijven. Martin Pluto wist de sprint van het peloton te winnen en werd hierdoor derde.

Uithoorn, 7 september 2014

Zo'n 40 renners stonden aan de start van de Ronde van Uithoorn. In het parcours lag een soort 'chicane', waardoor het peloton vaak een lang lint werd. Met dit gegeven waren er veel renners die voorin het peloton wilden blijven. De eerste ronden van de wedstrijd werd dan ook in een hoog tempo afgewerkt. Er werden diverse uitlooppogingen ondernomen, maar serieus werden deze niet. Halverwege de wedstrijd ontstond er kopgroep van vier renners, waarvan twee van De Bollenstreek. Maar na enkele ronden werd ook deze kopgroep teruggepakt.

Heemskerk, 31 augustus 2014

Het seizoen loopt op z'n einde. Eén van de laatste criteriums in de regio is de Ronde van Heemskerk. Dit criterium valt samen met de feestweek in Heemskerk en daardoor was het druk langs het parcours met toeschouwers. Bij de Sportklasse stonden vandaag 51 renners aan de start. Het peloton wist in de eerste ronden het tempo flink hoog te houden. Op een kwart van de wedstrijd waren er vier man weggesprongen; Brian Burggraaf, Edwin van Beek, Gerard Windhouwer en John Koot. Echter deze kopgroep hield geen stand. 

Beverwijk, 17 augustus 2014

Ondanks een hoop afzeggingen vanwege het regenachtige weer stonden er toch bijna 40 renners aan de start in de Sportklasse. Deze regen leverde in de beginfase enkele valpartijen op met uitvallers tot gevolg. Het peloton deed het in de bochten rustig aan, maar toen het parcours droog werd ging het tempo omhoog. De eerste kopgroep van vier man was een feit. Deze kopgroep kwam na enkele ronden in een groep terecht van achterblijvers. Daardoor ging het tempo omlaag, waardoor de kopgroep werd teruggepakt door het peloton.

Santpoort, 6 augustus 2014.

Vanavond stond alweer de 64e Ronde van Santpoort op het programma. Helaas was er voor de start een fikse regenbui geweest, zodat wegdek erg glad was. In het begin van de wedstrijd waren er daardoor diverse valpartijen. Nadat het wegdek wat droger was gewoorden werd ook de eerste serieuze uitlooppoging ondernomen. Arthur Rutte en Harmen Brandwijk waren samen ontsnapt uit het peloton. Enkele ronden later wist ook Brian Burggraaf aan te sluiten. Het publiek kon zich gaan opmaken voor een spannende ontknoping van de Ronde van Santpoort.

Uitgeest, 29 juni 2014.

De wedstrijd van de Sportklasse was zeer aantrekkelijk om te aanschouwen. Vele uitloop pogingen werden ondernomen. De meest serieuze poging waren een viertal renners met onder andere Brian Burggraaf en Gerben van der Reep. Brian Burggraaf heeft daarna nog zo'n 12 ronden solo in de aanval gereden, maar werd uiteindelijk door een goed georganiseerd peloton teruggepakt. In de finale werd er ook nog flink aangevallen, maar zonder resultaat.

 

Spaarndam, 15 maart 2014.

Vandaag stond alweer de 61e editie van de Rabo Wielerronde van Haarlemmerliede & Spaarnwoude op het programma. Voorheen was deze klassieker bekend onder de naam 'Ronde van de Haarlemmermeer'. Vandaag stonden er 150 renners aan de start. Rens te Stroet van de Ploeg Jo Piels wist vandaag deze klassieker te winnen. In de laatste omloop was hij samen met Dries Hollanders ontsnapt uit de kopgroep. Rens te Stroet wist de sprint te winnen van Dries Hollanders.

 

 

Haarlem, 9 maart 2014.
Er stonden bij het eerste criterium van 2014 in Noord-Holland een groot aantal renners aan de start. Dit leverde een mooie wedstrijd met diverse uitlooppogingen op. In de laatste fase van de koers waren er drie renners vooruit, Bob Jonkheer, Teo Muis en Rikkie Dijkhuizen. Uiteindelijk gingen Bob Jonkheer en Teo Muis sprinten voor de overwinning. Hierin was Bob Jonkheer de snelste en won hiermee de Ronde van de Waarderpolder 2014.

  

Haarlem, 25 augustus 2013.

De Ronde van de Waarderpolder wordt verreden op het clubparcours van de Haarlemse wielervereniging HRC Excelsior. Het is een parcours van ca 1200 meter, geheel geasfalteerd. Het rondje heeft 4 goedlopende bochten linksom. 

Brian Burggraaf wist met een mooie solo naar de winst te rijden. Frits van Lieshout was degene met de krachtigste eindsprint in het peloton. Hij werd daarmee tweede voor Gerben van der Reep.

Beverwijk, 11 augustus 2013.

Een van de vaste onderdelen van de feestweek van Beverwijk is op zondag de Ronde van Beverwijk. Deze typische kermiskoers is altijd sterk bezet. Zo ook weer bij deze editie. Op deze mooie zomderse dag wist Maarten Schavemaker de koers te winnen. Het peloton mocht gaan sprinten voor de tweede plek. In deze mooie sprint wist Frits van Lieshout zijn wiel voor Gerben van der Reep over de finish te drukken. 

  

Santpoort, 31 juli 2013.

Dit jaar stond al weer de 63e editie van de Ronde van Santpoort op de agenda. Deze is dit critrium een van de oudste criteriums van de regio. Zo stond er deze editie weer een groot peloton aan de start. Het bochtige parcours door de straten van Santpoort zorgt altijd dat de renners het erg zwaar krijgen. Na vele uitlooppogingen wist een sterke Brian Burggraaf de massasprint te winnen. Arthur Rutte wist de tweede plek te bemachtigen voor Edwin van Beek.

 

 

Bloemendaal, 5 juni 2013.

Het criterium van de Ronde van het Kopje van Bloemendaal heeft een grote historie. Helaas stond dit critrium al jaren niet meer op de agenda. Gelukkig waren de organisatoren dit jaar in staat geweest om dit mooie criterium te organiseren. Dit jaar werd de wedstrijd op de stijle kant verreden. De stijle kant van het Kopje is 800 meter lang met op stijlste stuk een stijgingspercentage van 7%. Halverwege het het kopje ging het parcours linksaf naar beneden. In de afdaling werden snelheden bereikt van tegen de 80 km/u.

Met een schitterende solo wist Thom van Beek de wedstrijd te winnen. Julius van de Berg van WV Viking-Waterland werd tweede voor Folkert Oostra.