user_mobilelogo

Zwanenburg, 5 maart 201720170305 Kampioenschap Haarlemmermeer 0323a1200a

Maart staat altijd in het teken van de regiokampioenschappen. Vandaag stond het Kampioenschap van de Haarlemmermeer op de agenda. De eerste ronden werden in een hoog tempo afgelegd. Helaas was er tien minuten na de start een valpartij middenin het peloton. Hierdoor werd het peloton in stukken verdeeld. Brian Burggraaf was vandaag in goede doen en wist met zijn kopwerk de snelheid hoog te houden. Ontsnappen vanuit het peloton was in deze fase van de wedstrijd haast onmogelijk.

Na ruim een uur koers was het Paul den Edel die in de aanval ging. Enkele ronden later kreeg hij gezelschap van vier medevluchters. Brian Burggraaf zag het gevaar en kon binnen twee ronden aansluiten bij de vijf koplopers. Brian Burgraaf demarreerde ook nog vanuit de kopgroep en wist met een solo het kampioenschap binnen te halen bij de categorie B. De overige drie koplopers van categorie A hadden nog een half uur koers te gaan. De voorsprong op het peloton was voldoende, zodat de drie zeker op het podium zouden eindigen. Jos de Haan was uiteindelijk de sterkste van de kopgroep en werd hiermee Kampioen van de Haarlemmermeer bij de elite.

20170305 Kampioenschap Haarlemmermeer 0153a1200a

Bij categorie C was het Maaike Boogaard die in de laatste ronde wist weg te rijden van haar medevluchter. Lorena Wiebes won de sprint van het peloton voor de derde plek. Bij categorie D won Philip Engelenberg de massasprint voor Serginho Wilshaus.

Uitslag:

  Cat A Categorie B Categorie C Categorie D
1. Jos de Haan Brian Burggraaf Maaike Boogaard Philip Engelenberg
2. Niels Ruijter Paul den Edel Fancina Dekker Serginho Wilshaus
3. Mark Wenker-Borck Pico de Jager Lorena Wiebes Anthony Vilches-Kolkman
Bekijk alle uitslagen op de website van Mylaps.
 
banner 1
 
 
banner 4
 Hieronder een kleine impressie van de foto's van dit evenement: