user_mobilelogo

Spaarndam, 17 mei 2018

20180517 5Banen Kampioen 0023a1200a

Op het parcours van Wheelerplanet stond de tweede rit van het Vijf-Banen Toernooi op de agenda. Wederom weer een hoop renners aan de start. De gemiddelde snelheid lag zeer hoog op het thuisparcours van HSV De Kampioen. Diverse demarrages vonden plaats, maar door de hoge snelheid volgde geen enkele aanval in een serieuze kopgroep. Uiteindelijk na anderhalf uur koers werd het een massasprint. Hierin was Kevin Wilmsen de snelste. Wederom een tweede plek voor Jesper Rasch. Stefan Appelman werd derde. Wel nam Jesper Rasch de leiding over in het algemeen klassement. Hij heeft twee punten voorsprong op Kevin Wilmsen. Op 24 mei staat de derde rit gepland bij BRC Kennermerland.

Zwanenburg, 15 mei 201820180515 5Banen Bataaf 0468a1200a

De eerste rit van het Vijf Banen Toernooi vond plaats bij H.R.C. De Bataaf in Zwanenburg. Een flink peloton stond er aan de start. Direct in de eerste ronde vond er een aanval plaats van twee renners, maar na een aantal ronden werd dit duo weer gegrepen door het peloton. Na ruim een half uur koers had zich een kopgroep gevormd van 13 renners. Ondanks de maximale voorsprong van 20 seconden werden zij weer achterhaald door het peloton. Na het afsprinten van de sportklasse wisten twee renners te ontsnappen. Ook zij hadden een flinke voorsprong, maar dankzij de goede samenwerking in het peloton vond er een hergroepering plaats bij het ingaan van de laatste ronde. Een sprint was onvermijdelijk. Hierin was Thimo Kroeze de snelste voor Jesper Rasch. Paul den Edel werd derde.

Spaarndam, 8 mei 201820180508 Kampioen Dinsdag 0238a1200a

De zesde wedstrijd van de Dinsdagcompetitie vond plaats in zomerse omstandigheden. Bij de start wees de thermometer op Wheelerplanet ruim 26 graden aan. Direct na de start wist er een duo in de aanval te gaan. Dit duo bouwde een aardige voorsprong op. Het peloton zag het gevaar en door een goede samenwerking werd de voorsprong snel kleiner. Maar het tempo in het peloton lag zo hoog, dat het peloton in tweeën brak. De koplopers werden teruggepakt en zo ontstond er een voorste groep van 17 renners. Deze groep renners bleven goed samenwerken, waardoor na zo’n 45 minuten koers deze groep het peloton wist te dubbelen. De voorste groep wilden het tempo hoog houden en bepaalde de snelheid in het gedubbelde peloton. Gevolg was dat het peloton wederom in tweeën brak. Met het luiden van de bel voor de laatste ronden maakten de voorste renners zich op voor de sprint. Deze sprint werd al vanaf ver ingezet. Het was Jesper Rasch die als eerste de laatste bocht in ging. Hij wist zijn hoge snelheid vast te houden en ging met een lange sprint als eerste over de finishlijn. Paul den Edel werd tweede voor Dennis Souverein.

Spaarndam, 17 april 201820180417 Kampioen Dinsdag 0155 bewerkta1200a

De derde wedstrijd van de dinsdagcompetitie bij H.S.V De Kampioen vond plaats op een mooie lente avond. Bijna 50 renners stonder er aan de start op het parcours van Wheelerplanet. De eerste helft van de wedstrijd werd er gereden met een zeer hoog gemiddelde. Ruim over de helft van de wedstrijd ontstond er een kopgroep van 6 renners. Deze renners werkten goed samen, maar het peloton zorgde ervoor dat de kopgroep niet te ver uitliep. Uiteindelijk zorgde de sprint van de 40+ dat de kopgroep werd teruggepakt. Bij de 40+ werd de eindsprint al van ver aangegaan. De snelhied van het peloton ging daardoor flink omhoog en net na de finish van de 40+ sloot het peloton aan bij de koplopers. In de laatste ronde wist Joep Steinbusch te ontsnappen uit het peloton. Hij kon de snelheid tot op de finishlijn hoog houden. Met 9 seconden voorsprong schreef hij de derde editie van de dinsdagcompetitie op zijn naam. Bart Vreugdenhil won de sprint van het peloton voor Jesper Rasch.

Spaarndam, 10 april 201820180410 Kampioen Dinsdag 0021a1200a

Bij de tweede wedstrijd van de dinsdagcompetitie stonden er 33 renners aan de start. Gedurende de wedstrijd vonden er vele demarrages plaats, maar op het parcours van Wheelerplanet stond nauwelijks wind, waardoor dit niet in het voordeel was van de aanvallers. Iedere aanvaller werd namelijk door het peloton weer tot de oorde geroepen. Vanwege de ingevallen duisternis werd de koers iets ingekort. Bij alle categorieën was een massasprint uiteindelijk onvermijdelijk. Jesper Rasch de snelste in de massasprint bij de laatste categorie. Dennis Souverein werd nipt tweede voor Bart Vreugdenhil. In het algemeen klassement staat Paul den Edel aan de leiding na twee wedstrijden. 

Zwanenburg, 23 mei 201720170523 5 Banen Bataaf 0128a1200a

De finale wedstrijd van het Vijf Banen Toernooi vond plaats bij De Bataaf. De zomerse avond trok een hoop renners naar Zwanenburg. Na een paar ronden was er direct een kopgroep van vijf renners. Het tempo in het peloton bleef hoog, maar na een valpartij van een renner van DTS brak het peloton in stukken. De kopgroep werkte goed samen en kon halverwege de wedstrijd de voorsprong opbouwen naar een halve ronde. Ondanks de achterstand bleef het peloton hoopvol en kon de voorsprong van de kopgroep in de laatste fase van de wedstrijd verkleinen. Bij het ingaan van de laatste ronde had de kopgroep voldoende voorsprong om te sprinten voor de overwinning. Thimo Kroeze bleek de snelste eindsprint te hebben en won voor Teun Groeneveld. Roy Pieters werd derde.

 Zaandam, 18 mei 2017

20170518 5 Banen DTS 0064a1200a

De vierde wedstrijd van het Vijf Banen Toernooi vond plaats bij DTS. Het Vijf Banen Toernooi is erg populair en wederom stonden er weer veel renners aan de start. Het opnieuw geasfalteerde parcours van DTS bleek goed voor een hoog gemiddelde. Er werden diverse demarrages geplaatst, maar de aanvallers waren niet in staat om een serieuze voorsprong te nemen. In de laatste ronde van de Dames was er helaas een flinke valpartij middenin het peloton. Veel renners kwamen hard in aanraking met het asfalt. Na een onderbreking besloot de jury om de wedstrijd verder af te gelasten. Daarom is er ook geen uitslag in deze vierde wedstrijd. Hopelijk hebben de gevallen renners geen ernstige verwondingen.

Sloten, 16 mei 201720170516 5 Banen Olympia 0119a1200a

Een groot peloton stond er aan de start bij A.S.C. Olympia voor de derde wedstrijd van het 5-Banen Toernooi. De gemiddelde snelheid was direct erg hoog. Toch duurde het lang voordat zich een kopgroep had gevormd. Na het afsprinten van de Dames en Nieuwelingen ontstond er een kopgroep van vier renners. Deze vier renners werkte goed samen en konden een flinke voorsprong opbouwen. Rick Krijt was de enigste sportklasse renner in deze kopgroep. Hij kon daarmee de winst binnenhalen bij de Sportklasse. De overige renners van de kopgroep bleven tot de laatste rechte lijn samen. In de sprint van de kopgroep was Thimo Kroeze de snelste. Aanstaande donderdag vindt bij DTS de vierde wedstrijd van het 5-Banen Toernooi plaats.

Spaarndam, 11 april 201720170411 Kampioen Dinsdag 0028 bewerkta1200a

De zonnige avond trok een hoop renners naar Wheelerplanet voor de tweede wedstrijd van de Dinsdagcompetitie. Direct na de start volgde er diverse demarrages. De aanvalspoging van Ronald Lichtenberg was degene die succesvol was. Brian Burggraaf zag het gevaar en reed binnen enkele honderden meters naar Ronald Lichtenberg toe. Een halve ronde later kreeg dit duo gezelschap van Serginho Wilshaus en Jorn Videler. Deze kopgroep wist goed samen te werken en met ingang van de laatste ronde hadden ze een minuut voorsprong op het peloton. In de eindsprint was Brian Burggraaf de snelste. Ronald Ligtenberg werd tweede voor Serginho Wilshaus. De sprint van het peloton werd gewonnen door Luc Ducrot.

Spaarndam, 4 april 201720170404 Kampioen Dinsdag 0102a1200a

Vandaag was het begin van een lange reeks wedstrijden van de Dinsdagcompetitie bij H.S.V. De Kampioen. Vanwege de invallende duisternis was de koers vooraf ingekort. Dit gaf wel een positief effect op de snelheid. In de eerste ronden lag de gemiddelde snelheid erg hoog waardoor het onmogelijk was om te demarreren. Pas laat in de wedstrijd wisten er twee renners uit het peloton te ontsnappen. Dit tweetal had een voorsprong van ruim 10 seconden. Een ronde later wisten nog twee renners de sprong naar de koplopers te maken. Dit viertal wist goed samen te werken waardoor zij uiteindelijk om de winst mochten sprinten. Hierin was Ronald Lichtenberg de snelste. Hij won met een miniem verschil van 0,07 seconden voorsprong op Mike Appelman. Bart Vreugdenhil werd derde. De sprint van het peloton werd gewonnen door Dennis Smit.

Spaarndam, 18 maart 201720170318 Kampioenschap Wheelerplanet 0052a1200a

Op het kletsnatte parcours werd vandaag het Kampioenschap van Wheelerplanet verreden. De renners waren in de eerste ronden voorzichtig, maar daarna werd het een echte koers. Diverse aanvalspogingen vonden plaats, maar de eerste serieuze kopgroep ontstond na 50 minuten koers. Vijf renners hadden al snel een behoorlijke voorsprong. Na een uur koers besloot de jury de koers in te korten vanwege het slechte weer. In de kopgroep bevonden zich twee renners van de sportklasse. Deze twee mochten na 70 minuten koers gaan afsprinten voor de winst. Paul den Edel had hierin het snelste eindschot. Na de finish van sportklasse stond het ronde boord voor de kopgroep op 3. De kopgroep bleef bij elkaar tot de laatste rechte lijn. Sven Burger was de snelste in de sprint en werd de Kampioen van Wheelerplanet.

Sloten, 11 maart 201720170311 Kampioenschap Amsterdam 0151a1200a

Het Kampioenschap van Amsterdam wordt voor de sportklasse altijd verreden in een aparte koers. Voor de sportklasse stonden er 90 minuten en 5 ronden op het programma. Na enkele ronden was er een kopgroep van drie renners. Deze renners werkte goed samen en konden een aardige voorsprong opbouwen. Maar het peloton werkte ook goed samen en kon de drie renners na een half uur koers inrekenen. Na diverse demarrages was er in de finale een geslaagde aanval van twee renners; Koen Polder en Casper Hermans. De twee hoorden samen nog de bel voor de laatste ronde, maar het was Koen Polder die met een voorsprong uit de laatste bocht kwam. Hij schreef het Kampioenschap op zijn naam. John Oudshoorn won de sprint van het peloton en werd derde.

Zwanenburg, 5 maart 201720170305 Kampioenschap Haarlemmermeer 0323a1200a

Maart staat altijd in het teken van de regiokampioenschappen. Vandaag stond het Kampioenschap van de Haarlemmermeer op de agenda. De eerste ronden werden in een hoog tempo afgelegd. Helaas was er tien minuten na de start een valpartij middenin het peloton. Hierdoor werd het peloton in stukken verdeeld. Brian Burggraaf was vandaag in goede doen en wist met zijn kopwerk de snelheid hoog te houden. Ontsnappen vanuit het peloton was in deze fase van de wedstrijd haast onmogelijk.

Spaarndam, 23 augustus 201620160823 Kampioen Dinsdag 0102a1200a

Voor de één na laatste wedstrijd van de dinsdagcompetitie waren er weer een hoop renners naar Wheelerplanet gekomen. Deze renners wisten met de zomerse temperaturen het tempo flink hoog te houden. Zo hoog zelfs dat er aan het einde van de wedstrijd voor de winnaar een gemiddelde van 47,2 km/u werd geklokt. Door de hoge snelheid was het niet mogelijk voor de aanvallers om bij het peloton weg te komen. Pas in de laatste ronde wisten Jermo le Fevre en Kevin Wilmsen een gat te slaan met het peloton. Dit duo kon de voorsprong tot aan de finishlijn vasthouden. In de sprint was het Jermo le Fevre die sneller was als Kevin Wilmsen. Jesper Rasch won de sprint van het peloton. 

Spaarndam, 9 augustus 201620160809 Kampioen Dinsdag 0076a1200a

Wederom weer een hoop renners aan de start voor de dinsdagcompetitie op het parcours van Wheelerplanet. De laatste wedstrijden van deze competitie naderen deze maand hun einde. Voor de renners die goed staan geklasseerd is het dus van belang dat er de komende koersen attent wordt gereden. Na de opwarmronde ging de snelheid van het peloton flink omhoog. Na enkele aanvalspogingen duurde het pas tot laat in de wedstrijd totdat er een serieuze kopgroep was ontstaan. Er was een kopgroep van 6 renners, maar deze kon toch niet het verschil maken met het peloton. Na het afsprinten van de 50+ was het Patrick de Smit die alleen in de aanval ging. Helaas strandde zijn poging tot 2 ronden voor het einde. Een massasprint was onvermijdelijk. In deze sprint was Frits van Lieshout de snelste voor Nina Kessler en Paul den Edel.

Spaarndam, 26 mei 201620160526 5 Banen Kampioen 0037a1200a

De vierde wedstrijd van het Vijf-Banen Toernooi vond plaats bij H.S.V. De Kampioen op het parcours van Wheelerplanet. Dankzij het mooie weer waren er een hoop renners naar de start gekomen. Vanuit de start werd er direct volop gekoerst. Vele aanvallen vonden plaats, maar geen enkele groep slaagde erin om de voorsprong tot de meet vast te houden. Gevolg was dat bij iedere categorie een sprint plaatsvond voor de overwinning. Bij de sportklasse was Michael Ruska de beste. Bij de amateurs was het Oscar van Wijk die het snelst kon sprinten. Bij de dames was het Yvette de Koning die in de sprint voor Isabel Tambach eindigde.

Spaarndam, 31 mei 201620160531 Kampioen Dinsdag 0047a1200a

Een flink aantal renners stonden aan de start op het parcours van Wheelerplanet. Het mooie zomerse weer kon een mooie koers niet in de weg staan. Na de 'opwarmronde' werden de eerste rondjes met een hoge snelheid verreden. Na vier ronden ontstond er een kopgroep met vier renners. Lang hield deze kopgroep geen stand. Pas na 50 minuten koers ontstond er een kopgroep van 17 renners. In deze kopgroep zaten enkele snelle mannen en de voorsprong ging snel omhoog. Enkele ronden voor het einde waren er 5 renners die uit de kopgroep waren gedemarreerd. Dit vijftal wist uiteindelijk om de winst de sprinten. Hierin was Frits van Lieshout de snelste voor respectievelijk Bertil Klootwijk en Nahom Desale.

Spaarndam, 10 mei 201620160510 Kampioen Dinsdag 0645a1200a

Bij de zesde wedstrijd van de Dinsdagcompetitie stonden er bijna 60 renners op het parcours van Wheelerplanet aan de start. De renners wisten de snelheid behoorlijk hoog te houden. Over de gehele wedstrijd werd een gemiddelde snelheid van boven de 45 km/u gemeten. In het begin van de wedstrijd vonden er diverse demarages plaats. Remses Bekkenk was bij de meeste aanvallen betrokken. Het peloton gaf de aanvallers geen ruimte en een compleet peloton kon zich opmaken voor een eindsprint. In de laatste ronde plaatste Frits van Lieshout nog een aanval en hij had een geringe voorsprong op het peloton. Helaas was dit niet genoeg en een massasprint was het gevolg. Kevin Wilmsen was hierin de snelste voor respectievelijk Franklin Wessels en Joep Steinbusch. 

Spaarndam, 19 april 201620160419 Kampioen Dinsdag 0015a1200a

Bijna 70 renners stonden aan de start van de derde wedstrijd van de dinsdagcompetitie bij H.S.V. De Kampioen. Het weer was uitstekend voor een avond in april; weinig wind en een avond zon. Halverwege de wedstrijd was het Ramses Bekkenk die in de aanval ging met een renner van De Kampioen. Dit tweetal wist een gat te slaan met het peloton, maar na een aantal ronden werden zij weer teruggepakt door het peloton. Deze hergroepering hield stand tot de laatste ronde. In deze laatste ronde was het Jesper Rasch die op voorsprong de laatste bocht inging. Jaan van Berkel wist in de laatste meter nog voorbij Jesper Rasch te sprinten en ging als eerste over de streep. Jesper Rasch werd nog wel tweede voor Joep Steinbusch.

Spaarndam, 12 april 201620160412 Kampioen Dinsdag 0065a1200a

Bij tweede wedstrijd van de dinsdagcompetitie van H.S.V. De Kampioen waren er bijna 70 renners naar Wheelerplanet gekomen. De weersomstandigheden waren goed; weinig wind en een mooie avondzon. Al werd de tijdsduur van de koers wel aangepast aan de invallende duisternis. Na ruim een uur koers was het Jesper Rasch die de sterkste sprint in de benen had. Hij won de sprint van het peloton. Bij de andere categoriën kwamen ook de winnaars uit de massasprint.

Sloten, 27 februari 201620160227 WVA Zaterdag 0033a1200a

Het wielerseizoen van 2016 komt langzaam op gang. Bij WV Amsterdam beginnen de clubwedstrijden al vroeg in het seizoen en zijn daardoor populair bij de renners. De wielerbaan van Sloten is voor de renners goed geschikt om wedstrijd kilometers te maken. Het zonnige weer trok een hoop renners naar Sloten, maar liefst 133 renners stonden aan de start. Na 31 ronden ging de winst bij de Elite / Amateurs naar Jarno Gmelich Meijling. Bij de categorie 40+ ging de winst naar Brian Burggraaf.

Spaarndam, 21 juli 201520150721 Kampioen Dinsdag 0174a1200a

Een peloton van 52 renners stond er vanavond aan de start op het parcours van Wheelerplanet. Een mooie opkomst tijdens de vakantie periode. Direct vanuit de start gingen er tien renners in de aanval. Deze tien konden gelijk een flink gat slaan met het peloton. Na drie ronden koers kwam er in het peloton een goede samenwerking tot stand en werd de voorsprong van de kopgroep kleiner. Het peloton brak door het hoge tempo in tweeën en het eerste gedeelte van het peloton kon de kopgroep achteralen. De tweede groep kon het tempo erin houden en bij het stilvallen van de eerste groep kon de tweede groep aansluiten.

Spaarndam, 4 juni 201520150604 Clubkampioenschap 0145a1200a

Het jaarlijkse clubkampioenschap stond dit jaar in juni op de kalender. Het clubkampioenschap is altijd een lastige wedstrijd. Eerst worden de kampioenen per categorie bepaald via de reguliere volgorde van afsprinten. Daarna is iedere renner vrij om in koers te blijven voor het algemene clubkampioenschap. Dit jaar werd er direct vanaf de start volle bak gereden met zelfs een gemiddelde van 46.9 km/u in de tweede ronde. Dit resulteerde in een mooie kopgroep van vijf renners waaronder Frits van Lieshout en Frank Knopers. Deze kopgroep werkte goed samen en kon de voorsprong steeds meer uitbreiden. De maximale voorsprong kwam tot bijna twee minuten.

Spaarndam, 27 mei 201520150527 5banen Kampioen 0222a1200a

Vanavond vond de finale avond plaats van het Vijf-Banen Toernooi. Gastheer van deze editie is H.S.V. De Kampioen op het parcours van Wheelerplanet. Een groot peloton stond er aan de start; 108 renners! Vanavond was er weinig wind, waardoor de snelheid van het peloton erg hoog lag. Het was bijna onmogelijk om te ontsnappen vanuit het peloton. Na een uur koers deden Patrick Stam en Axel Post een poging. Ze kregen maximaal zo’n 30 seconden voorsprong. Na vier ronden was ook hun poging weer ongedaan gemaakt door het peloton.

Beverwijk, 21 mei 2015

Bij de vierde wedstrijd van het vijfbanentoernooi is BRC Kennermerland de organiserende vereniging. Dat betekent dat de renners konden koersen op het splinternieuwe parcours aan Sint Aagtendijk. Dit parcours is onlangs opgeleverd en daardoor moesten de meeste renners wennen aan het parcours. Met ruim een uur koers stonden er heel wat hoogtemeters te wachten. In het parcours zit een behoorlijke helling verwerkt en is er geen 100 meter vlak. De wedstrijd vertrok vanavond iets na de geplande starttijd, wellicht was dat de reden waarom het peloton met een behoorlijk snel tempo de eerste ronden afwerkte. Gevolg was dat er veel renners moesten lossen. Na ongeveer 20 minuten was er een kopgroep van vier renners. Twee renners konden nog de sprong maken naar de kopgroep. De zes renners werkte goed samen en konden zo de voorsprong gestaag uitbreiden. Na een uur koers kon de kopgroep het peloton op een ronde zetten.

Zaandam, 19 mei 2015

Op de derde avond van het vijfbanentoernooi stond er weer een mooi peloton aan de start. Deze editie vond plaats op het parcours van DTS in Zaandam. In de eerste ronden waren er enkele renners die moesten lossen vanwege het hoge tempo. Toch was het voor de aanvallers niet mogelijk om aan het peloton te ontsnappen. Er werden diverse pogingen ondernomen, maar geen enkele renner of kopgroep wist een serieus gat te slaan. Pas na het afsprinten van de dames wist zich een flinke kopgroep te vormen. Enkele renners in het peloton zagen het gevaar en konden nog over springen naar de kopgroep.

Sloten, 12 mei 2015

De tweede wedstrijd van het Vijfbanentoernooi vond plaats bij A.S.C Olympia op de wielerbaan van Sloten. Het zonnige weer trok een hoop renners naar de start, maar liefst 109 renners verdeeld over de categorieën. De wielerbaan van Sloten is altijd goed voor een hoog tempo. Zo ook deze dinsdag avond, de eerste 55 minuten was het voor de aanvallers niet mogelijk om een serieus ‘gat’ te slaan met het peloton. Na een klein uur wist zich een serieuze kopgroep te vormen; zeven Elite en twee Sportklasse renners. Deze kopgroep kon de voorsprong langzaam uitbreiden tot zo'n 40 seconden.

Zwanenburg, 7 mei 2015

In de maand mei wordt altijd traditie getrouw het Vijf Banen Toernooi verreden. Dit jaar vond de eerste wedstrijd plaats bij H.S.C. De Bataaf. Dankzij het mooie lente weer stond er een groot peloton aan de start. Direct vanuit de start werd het tempo flink hoog gehouden. Vele renners konden het peloton niet bijhouden en moesten lossen. Na vele damarrages wist er pas na 22 minuten een kopgroep los te raken van het peloton. Echter dit drietal werd alweer na vijf ronden teruggepakt door het peloton. 

Spaarndam, 28 april 2015

Op deze dinsdagavond stond de vierde wedstrijd op het programma van de gelijknamige competitie bij H.S.V. De Kampioen. De ruim zestig renners konden de rondes op Wheelerplanet in mooi lente weer gaan afwerken. De eerste ontsnapping stond op naam van Frits van Lieshout, Dennis Souverein en Arjan Rebel. Het drietal kreeg maximaal 45 seconden voorsprong van het peloton. Onder leiding van Brian Burggraaf kon het peloton het drietal weer terugpakken. Daarna waren er nog enkele aanvallers, maar deze kregen geen grote voorsprong van het peloton.

Spaarndam, 21 april 2015

De derde wedstrijd van de dinsdagcompetitie bij H.S.V. De Kampioen werd verreden op een mooie zonnige avond. Direct vanuit de start gingen er zeven renners in de aanval. Na een kwartier koers werd dit zevental al weer gegrepen door het peloton. Het complete peloton van 64 renners had weinig zin om er een zware wedstrijd van te maken. Regelmatig werd er een aanval geplaatst, maar geen enkele kon stand houden. In de finale kon het peloton zich gaan opmaken voor een massasprint.

Spaarndam, 7 april 2015

Vanavond werd de eerste wedstrijd van het seizoen van de dinsdagcompetitie verreden bij H.S.V. De Kampioen. Ondanks het nog frisse lente weer stond er een mooi gevuld peloton aan de start. Direct in de eerste ronde gingen er twee renners vandoor. Het peloton liet het gat niet te groot worden en na drie ronden was er weer een hergroepering. Tijdens het verdere verloop van de wedstrijd waren er nog vele demarrages en kopgroepjes.  

Amsterdam, 4 april 2015

Een groot peloton van maar liefst 160 renners stonden aan de start bij de licentiehouders op de baan van Sloten. Na een week van onstuimig weer hadden kennelijk een hoop renners koerskilometers in de benen nodig. In het begin waren er vele uitlooppogingen, maar pas na 45 minuten koers ontstond er een serieuze kopgroep. Deze kopgroep bestond uit vier elite renners en één 40+ renner. Helaas waren er in het peloton ook nog twee valpartijen te betreuren.

Spaarnwoude, 14 maart 2015

Het Kampioenschap van Wheelerplanet 2015 werd verreden met een koude noordoosten wind. Ondanks deze wind waren er veel deelnemers tijdens het Kampioenschap. Dit is al weer het voorlaatste regiokampioenschap van district Noord-Holland en verschijnen de criteriums binnenkort op de kalender.

Sloten, 28 februari 2015

Zaterdag middag stond het Kampioenschap van Amsterdam voor de sportklasse op het programma. Met 70 renners aan de start kon er een aardig peloton de ronden gaan rijden op het parcours van WV Amsterdam en A.S.C. Olympia. In de eerste ronde werd er bij 'de brug' door vier renners aangevallen, maar dit groepje werd snel gegrepen door het peloton. Na een klein half ontstond er een kopgroep van negen renners.

Spaarndam, 19 augustus 2014

In de voorlaatste wedstrijd van de dinsdagcompetitie waren het de buien die een groot deelnemersveld in de weg stonden. Zo'n veertig renners stonden aan de start.

De wedstrijd begon met droog weer en was tot de derde ronde compleet. In de derde ronde wisten Dennis Souverein en Brian Burggraaf te ontsnappen. Frits van Lieshout wist met een flinke demarage het tweetal te bereiken. Het trio kreeg een de voorsprong tot ruim een minuut op het peloton.

Spaarndam, 12 augustus 2014

De wedstrijd van vanavond werd in een zeer hoog tempo vereden. Na enkelen ronden ontstond er een kopgroep van vijftien renners. Deze renners werkten zeer goed samen, waardoor het onmogelijk was voor het peloton om de kopgroep terug te halen.

De kopgroep bestond uit één renner uit de categorie 40+ en één renner uit de categorie 50+. Deze renners wonnen uiteindelijk in hun categorie de wedstrijd. Uiteindelijk wist de kopgroep het peloton op een ronde te zetten.

Spaarndam, 1 juli 2014.

 

Vanavond werd er volop gestreden voor de winst. Diverse uitlooppogingen werden ondernomen. De meest serieuze was die van Michael van Son en Joost Tetteroo. Maar ook zij werden na diverse ronden weer teruggepakt door het peloton. 

In de finale wisten nog vier renners te ontsnappen. In de sprint was Dennis Souverein de sterkste van de vier. 

Spaarndam, 17 juni 2014.

Deze dinsdagavond wedstrijd werd vereden op een van de laagste dagen van het jaar. Dit was met het mooie weer ook goed te merken.

 

Diverse uitlooppogingen werden ondernomen, maar deze hielden geen stand. De wedstrijd eindigde in een massaprint, waarbij Brian Burggraaf de sterkste was voor Dennis Souverein en Frits van Lieshout.

Spaarndam, 15 juni 2014.

Vandaag werd tijdens de zomercompetitie ook het clubkampioenschap gereden voor de renners van H.S.V. De Kampioen. De wedstrijd begon in een redelijk tempo, maar halverwege de rit werd de snelheid opgevoerd. Na diverse uitlooppogingen leek het erop dat de wedstrijd zou gaan eindigen in een massaspint. 

 

Helaas werd de wedstrijd ontsierd met een valpartij in de één na laatste ronde van de wedstrijd.

Spaarndam, 22 mei 2014.

De vierde wedstrijd van het Vijf Banen Toernooi vond dit keer plaats op het parcours van Wheelerplanet. De grote opkomst zorgde voor een groot peloton. Gelukkig biedt het brede parcours van Wheelerplanet genoeg mogelijkheden voor zo'n groot peloton.

Fred Pronk won op een mooie manier deze wedstrijd. Het algemeen klassement is nog geen uitgemaakte zaak. Dus de laatste wedstrijd a.s. dinsdag zal van groot belang zijn.

Zwanenburg, 20 mei 2014.
Vanavond stond de editie bij H.S.C. De Bataaf op het programma. In de 3e wedstrijd van het Vijf Banen Toernooi waren veel demarages. Alleen in de laatste fase van de wedstrijd kon een uitlooppoging stand houden.

 

Jorn Teer en Max van de Water reden samen naar de eindstreep om daar te gaan sprinten voor de overwinning. Jorn Teer won deze sprint. Etienne Kooreman behoudt de leiding in het algemeen klassement.

Zaandam, 13 mei 2014.

De mooie weersomstandigheden droegen bij aan een groot deelnemersveld van rond de honderd renners. Deze honderd renners moesten flink aan de bak op het selectieve parcours van DTS. Dit leverde mooie demarages en uitlooppogingen op.

Stephan Bakker van Restore Cycling wist de 2e rit van het 5-banen toernooi te winnen. Jaan van Berkel werd knap tweede voor Dennis vanSouverein.

Spaarndam, 6 mei 2014.

Deze dinsdagavond begon met een ruime uitlooppoging van Dilan van der Aar. Na een aantal rondes werd Dilan van der Aar weer teruggepakt door het peloton.

 

Uiteindelijk leek ook deze rit weer in een massasprint te eindigen, maar in de laatste ronde wisten Dennis Souverein, Frits van Lieshout en Dilan van der Aar te ontsnappen. Dennis Souverein wist de sprint van dit drietal te winnen.

Spaarndam, 15 april 2014.

Met een zeer hoog gemiddelde werden de kilometers op Wheelerplanet weggereden. Door het hoge tempo werd het peloton halverwege de wedstrijd in drie stukken gesplitst. De eerste groep wist het tempo er flink in te houden. Daardoor kon de tweede groep de eerste groep nooit meer achterhalen. De eerste groep met 11 renners heeft uiteindelijk gesprint voor de ritwinst. 

Dennis Souverein won de sprint voor respectievelijk Dennis Looij en Frits van Lieshout.

Spaarndam, 15 april 2014.

Vanavond stond al weer de derde editie van de dinsdagcompetitie van dit seizoen op de kalender. Er stond vanavond een groot peloton aan de start op Wheelerplanet bij H.S.V. De Kampioen. Het seizoen is goed op gang gekomen en de condities van de renners worden beter, daardoor lag het tempo hoog vanavond.

Net zoals vorige week eindigde de wedstrijd in een massasprint. Brain Burggraaf was de sterkste van het peloton. Frits van Lieshout werd tweede voor Dennes Souverein.

Amsterdam, 12 april 2014.

Zoals gebruikelijk op de zaterdagmiddag bij WV Amsterdam stond er een flink peloton aan de start, meer dan 100 renners maar liefst. Deze 100 renners zorgde dat de rondes in een hoog tempo werden afgewerkt. Diverse demarages vonden plaats, maar uiteindelijk wist er zich een kopgroep los te maken van het peloton. Deze kopgroep kon gaan sprinten voor de winst op deze zaterdagmiddag.

De sprint van de kopgroep werd gewonnen door André Looij. Leon Koch wist beslag te leggen op de tweede plaats voor Florian Smits.

Spaarndam, 8 april 2014.

Deze dinsdagavond wedstrijd begon met een bui waardoor er gereden werd op een nat parcours. De combinatie van een  nat parcours en een parcours in de bossen zorgden dat de renners flink vies werder. Vanwege de harde wind en een lage temperatuur waren er veel uitvallers. Uiteindelijk waren er drie renners die een ruime voorsprong hadden opgebouwd ten opzichte van het peloton.

Deze drie konden gaan sprinten voor de winst van de tweede rit van de dinsdagcompetitie. Stefan Breemers wist deze clubrit op zijn naam te schrijven voor Ramses Bekkink. Frits van Lieshout werd derde.

Spaarndam, 1 april 2014.

Op deze eerste avond van de dinsdagcompetitie stonden 95 renners aan de start. Deze renners reden gemiddeld boven de 45 km/u waardoor serieuze uitlooppogingen niet mogelijk waren.

  

De wedstrijd eindigde in een massasprint waarin Dennis Souverein de winst opstreek. Brian Burggraaf werd tweede voor Jaan van Berkel.

Spaarndam, 22 maart 2014.

Vandaag stond een van de laatste regiokampioenschappen van het seizoen op het programma. Een peloton van 20 renners streden om het Kampioenschap van Wheelerplanet. De wedstrijd was voor het publiek aantrekkelijk om te zien.

De winst bij de Nieuwelingen ging naar Nadav Joosten van WTC de Amstel. Dean Ruska werd tweede voor Thom Buck.

Bij de Dames werd Tessea Dijksman op haar 'thuis' parcours' regio kampioen voor Mariska Jetten. De dere plek ging naar Maartje Boer.

Spaarndam, 22 maart 2014.

Vandaag stond er weer een regiokampioenschap op het programma, Het Kampioenschap van Wheelerplanet. Met een sterk gestart peloton werd er flink om de winst gestreden. Drie man wisten de eerste 20 minuten uit het peloton te blijven. Daarna ontstond er een grote kopgroep met een flinke achtervolgende groep en het peloton. Uiteindelijk wist de achtervolgende groep bij de kopgroep te komen. Na het afsprinten van de de Sportklasse bleven er 4 man over in de kopgroep die zijn gaan sprinten om de winst. 

Stephan Bakker werd kampioen van Wheelerplanet 2014. De tweede plaats ging naar Cees Snoek voor Casper Nagtegaal.

Zwanenburg, 2 maart 2014.

Tijdens het Kampioenschap van de Haarlemmermeer verschijnt altijd een sterk deelnemersveld aan de start. Daardoor lag de gemiddelde snelheid op het parcours van de Bataaf erg hoog. 

Bij de sportklasse won Brian Burggraaf voor Harry van Pierre. Na diverse uitloop pogingen ging uiteindelijk Dennis Bakker met de winst naar huis in de klasse Elite, Beloften, Junioren en Amateurs. De sprint van het peloton werd gewonnen door Bart van Haaren.

Spaarndam, 29 augustus 2013.

De opkomst viel wat tegen. Slechts 29 renners stonden aan de start voor het clubkampioenschap van H.S.V. De Kampioen. Maar deze renners waren wel de renners die het hele seizoen al de wedstrijden maken. Na ruim een uur koers kon het peloton zich opmaken voor de sprint om de winst.

Harm Luttikhedde won de wedsrijd en kan zich komend jaar clubkampioen 2013 noemen. Wicher de Haan werd tweede voor Jan Hollemans.

Spaarndam, 27 augustus 2013.

 

 

Het was vanavond weer de laatste avond met een competitiewedstrijd in het seizoen 2013. Niettemin stonden er ruim 80 renners aan de start die het elkaar weer erg moeilijk maakten. De standen in de competitie konden bij de meeste nog veranderen. 

 

Brian Burggraaf wist de laatste wedstrijd te winnen. Maurice de Bruijn werd tweede voor Michael van Son.