user_mobilelogo

Zandvoort, 27 januari 201920190127 Flexwinkel MTB Beachrace 0340 bewerkta1200a

Voor bijna 550 rijders stond er vandaag een mooi parcours op het programma. De start en finish van het 43 kilometer lange parcours vonden plaats op de boulevard in Noordwijk. Het mountainbike parcours in Zandvoort fungeerde min of meer als keerpunt. De winst bij de heren ging naar Sebastiaan Langeveld. Jordy Buskermolen werd tweede voor Ivar Slik. Bij de dames ging de overwinning naar Pauliena Rooijakkers. Tessa Neefjes en Susan Visscher werden respectievelijk tweede en derde.

Wijk aan Zee, 12 januari 201920190112 Egmond Pier 1255 bewerkta1200a

Wat betreft deelnemers is Egmond - Pier - Egmond de grootste strandrace van Nederland. Zo'n vier duizend deelnemers stonden er aan de start in Egmond aan Zee. Een flinke zuidwesten wind zorgde voor een zwaar eerste gedeelte van deze strandrace. Na het keerpunt bij de noordpier moesten de rijders diverse hindernissen trotseren bij Wijk aan zee en Castricum.

Bij de heren was Timothy Dupont de snelste van de kopgroep. Hij won de sprint voor Lars Boom en Ivar Slik. Bij de dames was Rozanne Slik de snelste. Zijn won voor Nina Kessler en Grace Verbeke.

Callantsoog, 2 december 201820181202 Dijk tot Dijk 0656 bewerkta1200a

Voor de 23e keer stond de Dijk tot Dijk Race op de kalender. De start en finish van deze editie vonden plaats in Julianadorp. De keerpunten waren respectievelijk in Den Helder en Petten. Daarmee kwam de afstand van deze strandrace op 43 kilometer. De combinatie van een flinke zuidwesten wind en motregen maakte het behoorlijk pittig voor de ruim 300 gestarte rijders. Na het keerpunt in Petten hadden de rijders de wind in de rug waardoor de snelheid flink omhoog ging. Bij de heren ging de winst naar Bram Rood die met een mooie solo over de finishlijn kwam. Rianne Markus wist bij de dames de Dijk tot Dijk Race op haar naam te schrijven. 

Zandvoort, 28 oktober 201820181028 HvH DH 0497a1200a

Bij de voorgaande editie zag het er naar uit dat deze strandrace dit jaar niet verreden zou worden. Gelukkig nam MTB Beachrace de organisatie op zich en zorgde ervoor dat deze mooie strandrace op de kalender bleef staan. Zo'n 1000 rijders stonden aan de start in Hoek van Holland. De 133 kilometers moesten met een flinke noordoosten wind worden afgelegd. Net als vorig jaar bestond de wedstrijd uit twee gedeeltes. Het eerste gedeelte tot en met IJmuiden en het tweede gedeelte van Wijk aan Zee tot en met Den Helder. De tijden van deze gedeeltes worden bij elkaar opgeteld en de rijder met de snelste tijd zal de winnaar van dit jaar zijn.

Katwijk, 11 november 201720171111 Katwijk Fietst 0428a1200a

De Katwijk Fietst Strandrace is de tweede wedstrijd van de KNWU Strandrace Topcompetitie. Thijs Zonneveld en Yvonne de Jong staan bovenaan in het algemeen klassement. Thijs Zonneveld is vandaag niet gestart. Bij de heren zal er vandaag een nieuwe leider volgen. Het parcours bestaat uit vier ronden met keerpunten in Wassenaar en bij de uitwatering van Katwijk. Door een flinke westen wind werd het gehele rijdersveld verdeeld in kleine groepjes. In de laatste ronde waren het Ronan van Zandbeek en Jasper Ockeloen die wisten weg te rijden bij hun medekoplopers. In de sprint bleek Ronan van Zandbeek nipt iets sneller te zijn dan Jasper Ockeloen. Bam Rood werd knap derde. Bij de dames was het Yvonne de Jong die met een knappe solo deze strandrace wist te winnen. Tevens behield zij de leiding in het algemeen klassement.

Zandvoort, 05 november 201720171105 HvH DH 0709a1200a

In de allerlaatste editie van Hoek van Holland - Den Helder stonden er meer dan 1000 rijders aan de start. Vanwege de sterke noordwesten wind en het slechte 'zand' werd deze editie erg zwaar bevonden. Bij de doorkomst in Zandvoort was er een kopgroep van zeven rijders. Onder andere Johnny Hoogerland, Thijs Zonnenveld, Ramses Bekkenk waren in deze kopgroep vertegenwoordigd. Na de neutralisatie in IJmuiden werd er volop gedemarreerd in de kopgroep. Op 30 kilometer van de finish was er een nieuwe kopgroep van 8 rijders. Bij het naderen van Den Helder werd het duidelijk dat de winnaar in de sprint bepaald moest worden. Johnny Hoogerland kwam weliswaar als eerste over de meet, maar door een seconde tijdverlies op het eerste meetpunt, werd hij verwezen na een 2e plek achter de winnaar Thijs Zonneveld. Jasper Ockeloen werd kwap derde. Bij de dames ging de winst naar Yvonne de Jong. Rozanne Slik en Esther van Veen werden respectievelijk tweede en derde.

Wassenaar, 28 oktober 201720171028 Beachseries Waterreus 0172a1200a

De strandrace 'Waterreus' is de eerste wedstrijd van de drie wedstrijden van de Beach Series. Het parcours bestond uit twee ronden waarbij de start in Scheveningen was. Met het keerpunt in Katwijk kwam de strandrace op zo'n 40 kilometer. De sterke westenwind met windkracht zes maakt het erg lastig voor de rijders. Het gehele veld bestond na enkele kilometers al uit kleine groepjes. Bij het ingaan van de tweede ronde waren er bij de heren twee koplopers; Ronan van Zandbeek en Bram Imming. Bij de dames waren het Pauliena Rooijakkers en Alieke Hoogenboom die een flinke voorsprong hadden. Uiteindelijk ging de winst zowel bij de heren en de dames naar het Invicta Team. Ronan van Zandbeek en Pauliena Rooijakkers wisten beiden met een solo de eerste wedstrijd van de Beach Series op hun naam te schrijven.

Castricum aan Zee, 21 oktober 201720171021 Derp Bikers Beachrace 0550a1200a

Derp Bikers Beachrace is de openingswedstrijd van het strandraceseizoen. Ruim 500 rijders stonden in Egmond aan Zee aan de start. De wedstrijd bestond uit 40 kilometer met keerpunten in Bergen aan Zee en Castricum aan Zee. Met een flinke wind uit het zuidwesten waren het vooral grote groepen die naar het keerpunt in Castricum reden. Met de wind in de rug werden de groepen uiteengeslagen. Ronan van Zandbeek wist met een voorsprong van 4 seconden de Derp Bikers Beachrace van 2017 te winnen. Jasper Ockeloen werd tweede voor Rick van Breda. Bij de dames ging de winst naar Yvonne de Jong. Pauliena Rooijakkers pakte de tweede plaats voor Claudia Koster.

Castricum aan Zee, 28 januari 201720170128 Deining 0208a1200a

De zesde editie van Deining D-Day trok zo’n 300 rijders naar Castricum aan Zee. Deze rijders moesten 38 kilometers af te leggen met keerpunten in Egmond-Binnen, de Noord-Pier en wederom Egmond-Binnen om vervolgens op het strand van Castricum aan Zee te finishen. Met de wind in de rug trok het peloton zich op een lint op weg naar het eerste keerpunt. Bij de eerste passage in Castricum had zich een flinke kopgroep gevormd. Deze kopgroep werd uiteindelijk uitgedund naar 6 rijders. Bij de tweede passage in Castricum moesten de rijders over de strobalen heen. Alleen Jasper Ockeloen wist op de fiets over deze hindernis te springen. Hiermee kon hij een gat slaan ten opzichte van zijn mede koplopers. Tim Kerkhof zag het gevaar en kon het gat overbruggen naar Jasper Ockeloen. Dit duo wist de voorsprong tot aan de finish vast te houden. In de eindsprint was Tim Kerkhof sneller dan Jasper Ockeloen. De derde plek was voor Thijs Zonneveld die sneller kon sprinten dan zijn twee mede vluchters.

Langevelderslag, 31 december 201620161231 Beachseries Nederzandt 0203a1200a

Vandaag stond de derde wedstrijd op het programma voor de Beach Series. De start en finish waren op de strandopgang bij Langevelderslag. De keerpunten waren respectievelijk bij Noordwijk en Zandvoort. De zuidwestenwind zorgde ervoor dat de rijders vooral tactisch moesten rijden. Op weg naar het keerpunt Noordwijk waren de renners verdeeld op diverse groepjes. De eerste groep bestond uit zo'n 20 rijders. Nadat ook Zandvoort was gepasseerd kwamen de renners bij Langevelderslag weer uit de mist. Er was een kopgroep van 4 rijders. Europees Kampioen Jasper Ockeloen bleek veruit de sterkste bij de strandopgang van Langevelderslag. Robbie Gevers werd tweede voor Tino Haakman. 

Scheveningen, 18 december 201620161218 Bicycle Beachrace 0662a1200a

Vandaag stond in Scheveningen het eerste officiële Europees Kampioenschap Strandrace op het programma. Veel rijders stonden aan de start voor het Kurhaus. Het parcours bestond uit twee ronden met keerpunten bij de haven van Scheveningen en Katwijk. Bij de heren ontstond er al snel een grote groep die zich kon losmaken van het peloton. Bij het ingaan van de laatste ronde waren er vier koplopers; Ramses Bekkenk, Jasper Ockeloen, Ronan van Zandbeek en Jordy Buskermolen. Helaas viel Buskermolen af waardoor de drie zich konden opmaken voor de winst. Bij de strandopgang, net voor de finish, moest het verschil worden gemaakt. Hierin was Jasper Ockeloen de sterkste en kwam solo over de finish. Ronan van Zandbeek werd tweede voor Ramses Bekkenk.

Callantsoog, 11 december 201620161211 Beachseries Callantsoog 0221a1200a

De tweede wedstrijd van de Beachseries vond plaats in Callantsoog. De keerpunten bevonden zich in Julianadorp en Petten om vervolgens na 38 kilometer weer op het smalle strand van Callantsoog te finishen. De licentiehouders bij de heren mochten als eerste starten. Bij de passage bij Callantsoog waren er twee koplopers; Ronan van Zandbeek en Jasper Ockeloen. Deze twee koplopers hadden een ruime voorsprong op de achterliggende groep van acht rijders. Het duo werkte goed samen en wisten hun voorsprong tot de finish te behouden. In de laatste meters was Ronan van Zandbeek net iets sneller als Jasper Ockeloen. De derde plek was voor Jordy Buskermolen.

Bij de dames wist een grote groep lang samen te blijven. In de laatste honderd meters was het Olga de Boer de veruit de sterkste was. De tweede plek was voor Danique Braam. Pauliena Rooijakkers werd knap derde.

Wijk aan Zee, 27 november 201620161127 Bachbattle 0585a1200a

Direct na de start moesten de rijders, op het zwaarste gedeelte van het parcours, vechten voor een goede positie. Al na een paar honderd meter ontstond er een kopgroep. Lars Boom had als ‘gastrijder’ een slechtere startpositie dan de wedstrijdrijders, maar op de pier kon hij aansluiten bij de koplopers. Na de keerlus bij Wijk aan Zee wisten Lars Boom en Jasper Ockeloen bij het oprijden van het strand te ontsnappen. In de tweede ronde kregen de koplopers gezelschap van Ramses Bekkenk, Ronan van Zandbeek, Bram Rood en Richard Jansen. Telkens bij de passage van start/finish waren Boom en Ockeloen bij uitstek de beste rijders in het mulle zand en zij wisten in de derde ronde te demarreren bij hun mede koplopers. Bij het oprijden van de heuvel voor de finish wist Lars Boom een beter spoor te kiezen dan Jasper Ockeloen. Boom kon hierdoor met enkele seconden voorsprong de finish passeren. Ockeloen werd knap tweede. Bram Rood was de sterkste van de overige koplopers en werd derde.
Bij de dames was het wederom een sterke Pauliena Rooijakkers die de winst pakte in deze Beachbattle. Alieke Hoogeboom werd tweede voor Nina Kessler.

Callantsoog, 13 november 201620161113 Dijk tot Dijk 0029a1200a

De Dijk tot Dijk Race is de tweede wedstrijd van de KNWU Strandrace competitie. Ramses Bekkenk en Pauliena Rooijakkers stonden als leiders van deze competitie in hun geel-blauwe leiderstruien aan de start in Den Helder. Het keerpunt in het parcours was het strand bij Petten en deze strandrace kwam daarmee in totaal op 40 kilometer.

Op weg naar het keerpunt Petten was er een grote kopgroep ontstaan. Na het keerpunt hadden de rijders de wind in de rug en ging het tempo omhoog. Het gevolg hiervan was een nieuwe kopgroep van 5 rijders. Deze 5 rijders konden met de finish in zicht gaan strijden om de winst. Stefan Vreugdehil was de sterkste sprinter. Ronan van Zandbeek werd tweede voor Jordy Tesselaar.

Bij de dames was wederom Pauliena Rooijakkers de snelste. Nina Kessler werd knap tweede voor Yvonne de Jong.

IJmuiden, 30 oktober 201620161030 HvH DH 0116a1200a

Deze langste strandrace van het seizoen telt 135 kilometer. Door het mooie najaarsweer lag het tempo hoog. De rijders waren een vele groepen verspreid over het strand. In de kop van de wedstrijd waren het Ramses Bekkenk en Robbert de Nijs die in IJmuiden een ruime voorsprong hadden op de voorste groep.

Dit jaar is de strandrace opgedeeld in twee gedeeltes, waarbij het stuk door IJmuiden geneutraliseerd zal plaatsvinden. Bij de strandopgang van IJmuiden werd de eerste tijd geklokt. Daarna wordt de tijd van het tweede gedeelte, Wijk aan Zee tot Den Helder, opgeteld bij de eerste geklokte tijd.

Na Wijk aan Zee werden de koplopers bijgehaald door de kopgroep. Bij de lagune van Camperduin wisten Ramses Bekkenk, Bram en Robbert de Nijs weer weg te rijden. Jasper Oeckeloen kon nog aansluiten. Uiteindelijk was het Ramses Bekkenk die de sterkste was. Robbert de Nijs werd tweede voor Jasper Oeckeloen. Bij de Dames was het Pauliena Rooijakkers die de editie van 2016 op haar naam schreef. Yvonne de Jong werd net zoals vorige week tweede. Claudia Koster werd knap derde.

Egmond aan Zee, 22 oktober 201620161022 Derperbikersbeachrace 0190a1200a

De Derper Bikers Beachrace is de eerste strandrace van het nieuwe seizoen. Bijna 500 rijders stonden in Egmond aan Zee aan de start. Tussen de keerpunten Bergen aan Zee en Castricum aan Zee lag een mooi hard strand. Daardoor waren de renners in staat om het tempo hoog te houden. Bij de dames was het Pauliena Rooijakkers die net als vorig jaar met een solo wist te winnen. De andere podium plekken waren voor Yvonne de Jong en Susan Verdegaal. Bij de heren was het Ronan van Zandbeek die met een krachtige eindsprint Ramses Bekkenk wist te verslaan. De derde plek was voor Patrick Kos. Beiden winnaars maken deel uit van het nieuwe strandteam Invicta. Dit team kon zich geen mooier debuut voorstellen.

Castricum, 20 maart 201620160320 MTB Strandrace 0122a1200a

De laatste strandrace van dit seizoen is de MTB Strandrace. Tevens telt deze wedstrijd mee in de KNWU Eneco HollandseWind Strandrace competitie. De uitslag van deze strandrace is beslissend voor het eindklassement. De start en finish waren op het strand bij Castricum. Het keerpunt was op het strand bij Camperduin. Vandaag was het erg zwaar vanwege het mulle zand en de geulen op het strand. Het waren Sven Broekaart en Nina Kessler die vandaag de beste waren. De winnaars van het algemeen klassement van de KNWU Eneco HollandseWind Strandrace competitie waren Ramses Bekkenk en Nina Kessler.

Zandvoort, 19 maart 201620160319 ZKZ 0416a1200a

Vandaag stond de tweede editie van de strandrace Zandvoort - Katwijk - Zandvoort op het programma. De wedstrijd bestond uit 42 kilometer, inclusief op de terugweg een extra keerlus bij Langervelderslag. De ruim 500 gestarte rijders hadden op weg naar Noordwijk een windkracht 4 in de rug. Maar op de weg terug maakten de tegenwind en het mulle zand het de rijders erg moeilijk. Degene die geen moeite hadden met deze zware omstandigheden waren Bram Imming en Nina Kessler. Zij schreven deze mooie strandrace bij op hun palmares.

 

Callantsoog, 7 februari 201620160207 Dijk tot Dijk 0630a1200a

De Dijk tot Dijk Race is de 4e wedstrijd van de Eneco HollandseWind Strandrace competitie. De start en finish vonden plaats in Den Helder met het keerpunt in Petten. Na de start werden de rijders eerst in noordelijke richting gestuurd over een plaatselijke lus. Het stuk naar Petten was een flinke windkracht 7 precies op kop van de rijders. Op de de terug weg werd er door de rijders dankbaar gebruik gemaakt van de windkracht 7. Ramses Bekkenk won solo bij de heren. Bij de dames schreef Nina Kessler de strandrace op haar naam.

Wijk aan Zee, 9 januari 20167D151335a1200a

De strandrace AGU Egmond - Pier - Egmond is de grootste strandrace van het seizoen wat betreft het aantal deelnemers. De bijna 3500 deelnemers hadden de eerste 18 kilometer naar de pier een flinke zuidwesten wind tegen. De terugweg ging volle bak richting Egmond, de koplopers hadden zelfs snelheden tot aan de 60km/u. Bij de heren ging de winst naar Timothy Dupont van het Belgische wielerteam Verandas Willems. Bij de dames ging de winst naar Roxanne Knetemann van Rabobank/Liv.

Langevelderslag, 27 december 201520151227 Christmasbeachride 0385a1200a

Vandaag op 'derde kerstdag' staat de strandrace Christmas Beach Ride op de agenda. Dit is de tweede wedstrijd van de serie Beach Series. Met een windkracht 6 à 7 uit het zuidwesten konden de rijders flink aan de bak. De start was in zuidelijke richting bij Langevelderslag met daarna keerpunten in Katwijk en Zandvoort. De finish was na 40 kilometer wederom bij Langevelderslag. Bij de heren vond de ontknoping plaats in de laatste meters. Ronan van Zandbeek was de sterkste van de kopgroep en kon weer een overwinning bijschrijven voor dit strandrace seizoen. Tevens behield Ronan van Zandbeek de leiding in het klassement.

Castricum, 19 december 201520151219 D Day Deining 0487a1200a

Vandaag vond de 5e editie van de Deining D-Day Strandrace plaats. De start vond plaats in Castricum met daarna het eerste keerpunt bij Egmond aan Zee, tweede keerpunt bij Wijk aan Zee en het laatste keerpunt wederom bij Egmond aan Zee. De rijders moesten 38 kilometer afleggen. Met windkracht 5 uit het zuidwesten waren de rijders verspreid over de veel groepen. Ronan van Zandbeek wist bij de heren dankzij een krachtige eindsprint te winnen. Bij de Dames ging Ires Slappendel er met de winst vandoor. 

Bloemendaal, 13 december 20157D159101a1200a

De Mitsubishi Motors MTB Beachrace is ook gelijk het Nederlands Kampioenschap Beachrace. Vandaar dat de druk bij de favorieten hoog was om deze strandrace te winnen. De ruim 600 gestarte rijders hadden mooi rustig weer. Er was bijna geen wind waardoor het tempo erg hoog lag. Veel groepen waren verspreid over het strand tussen Noordwijk en IJmuiden. Bij de heren was Thijs Zonneveld de sterkste van een enorm grote kopgroep. Thijs Zonneveld passeerde de finishlijn met een gemiddelde snelheid van bijna 40 km/u. Pauliena Rooijakkers werd wederom weer Nederlands Kampioen Beachrace. 

Wijk aan Zee, 29 november 201520151129 MTBBeachbattle 0972a1200a

Vandaag met weerscode oranje en een zuidwesten storm windkracht 8 maakte het een echte 'Battle'. Het spectaculaire parcours bestond uit 4 ronden van 10 kilometer. Bij de 426 gestarte rijders zaten ook enkele prominenten, onder andere Michael Boogerd, Steven de Jongh en Jelle Nijdam. De weersomstandigheden maakte het vandaag erg zwaar. Maar deze wind had ook een mooi voordeel; vanaf de pier naar de doorkomst bereikte de kopgroep snelheden tot over de 50km/u! Jasper Ockeloen van Parkhotel won met een krachtige eindsprint bij de heren. Bij de dames kon Alieke Hoogeboom haar titel prolongeren. 

IJmuiden, 1 november 201520151101 HVHDH 0326a1200a

Hoek van Holland – Den Helder is de eerste strandrace van de ENECO KNWU Strandrace-competitie en tevens ook de langste strandrace die er bestaat. Bij de start stonden de vele rijders nog in een heerlijk zonnetje, maar na één uur koers verdwenen de rijders in de mist. Er waren vandaag weinig harde stroken op het strand, waardoor er meer op kracht gereden moest worden dan op souplesse. Na een zware race was Ramses Bekkenk de sterkste. Hij schreef deze editie op zijn naam. Bij de dames wist Esther van Veen met een mooie solo te winnen. Ramses Bekkenk en Esther van Veen konden met de leiderstrui van de Eneco HollandseWind Strandrace competitie het podium beklimmen.

Castricum, 31 oktober 201520151031 DerpBikersBeachrace 0328a1200a

Vandaag stond de eerste strandrace van dit seizoen op het programma, De Derp Bikers Beachrace. Strandraces worden steeds populairder en veel races staan er nog op de kalender voor dit seizoen. Vandaag stonden er zo'n 500 rijders aan de start. De toppers hebben een druk weekend, want zondag rijden de meeste ook de 130 km lange strandrace 'Hoek van Holland - Den Helder'. Dankzij het mooie weer was het genieten voor de toeschouwers. Ronan van Zandbeek won bij de heren. Pauliena Rooijakkers was bij de dames ijzersterk en won de race met een voorsprong van maar liefst vijf minuten.

Zandvoort, 28 maart 2015

Eén van de laatste strandraces van het seizoen is de strandrace Zandvoort-Katwijk-Zandvoort. Deze eerste editie werd verreden met een sterke zuiderwind. Het was voor de bijna 600 deelnemers flink trappen richting Katwijk. Na het keerpunt in Katwijk ging het gemiddelde aanzienlijk omhoog vanwege de wind in de rug. Opmerkelijk waren wel de vele lekke banden tijdens de wedstrijd. Veel rijders konden daardoor de finish niet passeren.

Callantsoog, 8 februari 2015

Vanwege onderhoud aan de Pettermerdijk is de startplaats van deze editie niet Petten maar Den Helder. Dit keer wordt er in Den Helder gestart en is het keerpunt in Sint Maartenszee. Strandraces worden steeds populairder en ook vandaag werd dit weer bewezen met ruim 700 deelnemers. Vanuit de start werd er direct volle bak gereden. Mede om een goede positie in te kunnen nemen bij een wegversmalling op 700 meter na de start. Bij het eerste keerpunt hadden de rijders een flinke windkracht vijf in de rug. Dit zorgde dat de gemiddelde snelheid tot boven de 45 km/u kwam te liggen. Voor Callantsoog ontstond er een goede samenwerkende kopgroep van vier rijders. Deze koplopers hielden stand tot aan het keerpunt bij Sint Maartenszee. Echter bij het oprijden van het strand was er een flinke valpartij van enkele rijders. Hierdoor werd de samenstelling voorin het peloton veranderd. Er ontstond een nieuwe kopgroep van acht rijders. Deze acht werkte niet optimaal samen, waardoor er nog drie achterblijvers konden aansluiten.

Callantsoog, 8 februari 2015

Vanwege onderhoud aan de Pettermerdijk is de startplaats van deze editie niet Petten maar Den Helder. Dit keer wordt er in Den Helder gestart en is het keerpunt in Sint Maartenszee. Strandraces worden steeds populairder en ook vandaag werd dit weer bewezen met ruim 700 deelnemers. Vanuit de start werd er direct volle bak gereden. Mede om een goede positie in te kunnen nemen bij een wegversmalling op 700 meter na de start. Bij het eerste keerpunt hadden de rijders een flinke windkracht vijf in de rug. Dit zorgde dat de gemiddelde snelheid tot boven de 45 km/u kwam te liggen. Voor Callantsoog ontstond er een goed samenwerkende kopgroep van vier rijders. Deze koplopers hielden stand tot aan het keerpunt bij Sint Maartenszee. Echter bij het oprijden van het strand was er een flinke valpartij van enkele rijders. Hierdoor werd de samenstelling voorin het peloton veranderd. Er ontstond een nieuwe kopgroep van acht rijders. Deze acht werkte niet optimaal samen, waardoor er nog drie achterblijvers konden aansluiten.

Wijk aan Zee, 10 januari 2015

Met een verwachte windkracht 8 vanuit het zuidwesten was het de verwachting dat deze editie een zeer zware zou gaan worden. Dat daarbij ook nog een flinke wolkbreuk bij moest komen maakte dit helemaal een barre tocht voor de 3200 gestarte rijders. Vanwege het springtij was de start verzet naar een later tijdstip. Als dit niet was gedaan was er van het strand niet veel overgebleven.
Gelijk bij de eerste kilometers werd duidelijk dat deze editie zeer zwaar zou worden. Kopwerk zou in de finale wel eens met rente terugbetaald moeten worden. Gelijk vanuit de start wisten twee rijders te ontsnappen vanuit het peloton, Ike Groen en Ronald Vreugdehil. Zij wisten hun voorsprong flink uit te bouwen. Achter hun brak het peloton in vele groepen. De favorieten met onder andere Thijs Zonneveld en Sebastiaan Langeveld zaten in de tweede groep. Op drie kwart van de wedstrijd leek het dat de twee koplopers vooruit konden blijven tot de finish.

Zandvoort, 14 December 2014

Vandaag stond voor de vijfde keer de Mitsubishi Motor Mountainbike Beachrace op het programma. Start en finish vonden plaats op de Koningin Wilhelmina Boulevard in Noordwijk. Met bijna 1000 deelnamers aan de start, een zuidwestenwind van windkracht 5 en een mooie winterzon is dit een prachtige koers geworden.Deze strandrace maakt deel uit van de KNWU Lotto Mountainbike Topcompetitie. Met zowel een hoop topsporters als recreatieve rijders aan de start werd de koers vooral in het eerste gedeelte met een hoog tempo afgewerkt. Met een windkracht 5 in de rug werd er door de kopgroep op de heenweg een gemiddelde van boven de 40 km/u gehaald. Op de terugweg was het vooral met de wind op kop waarbij bijna iedere rijder een groep opzocht.

Zandvoort, 14 December 2014

Vandaag stond voor de vijfde keer de Mitsubishi Motor Mountainbike Beachrace op het programma. Start en finish vonden plaats op de Koningin Wilhelmina Boulevard in Noordwijk. Met bijna 1000 deelnamers aan de start, een zuidwestenwind van windkracht 5 en een mooie winterzon is dit een prachtige koers geworden.Deze strandrace maakt deel uit van de KNWU Lotto Mountainbike Topcompetitie. Met zowel een hoop topsporters als recreatieve rijders aan de start werd de koers vooral in het eerste gedeelte met een hoog tempo afgewerkt. Met een windkracht 5 in de rug werd er door de kopgroep op de heenweg een gemiddelde van boven de 40 km/u gehaald. Op de terugweg was het vooral met de wind op kop waarbij bijna iedere rijder een groep opzocht.