user_mobilelogo

Spaarnwoude, 30 september 201820180930 Omloop Haarlemmerliede 0107a1200a

na een aantal jaar afwezigheid stond voor de 62ste keer de Omloop van Haarlemmerliede en Spaarnwoude op de kalender. Maar liefst 150 renners stonden in Halfweg aan de start voor 145 kilometer in de polder tussen Halfweg en Spaarndam. Veel 'draaien en keren' voor de renners waardoor het peloton als snel in stukken brak. Met nog veertig kilometer te gaan was het Jorne Videler die alleen in de aanval ging. Later wisten Jorrick Boshove en Tim Christen aan te sluiten.

Venray, 14 augustus 201820180814 Bickbank Venray 1212a1200a

De 2e etappe van de BinckBank Tour is een vlakke individuele tijdrit van 12,7 kilometer van Venray naar Venray. Weinig bochten onderweg, het parcours is perfect voor hardrijders. Stefan Küng was met een tijd van 14:11 viertien seconden sneller dan Europees Kampioen Victor Campenaerts. De derde tijd was voor Soren Kragh Andersen. Stefan Küng wist met zijn winst ook de leiderstrui te bemachtigen. Beste Nederlander was Jos van Emden op 28 seconden van de winnaar.

Heemskerk, 2 september 201820180902 Ronde Heemskerk 1587a1200a

De 58e editie van de Wielerronde van Heemskerk werd gereden onder zomerse omstandigheden. Er stonden vandaag drie koersen met een hoop deelnemers op het programma.  Bij de dames was het Nina Kessler die deze koers met een mooie solo wist te winnen. De sportklasse wist het voor het publiek tot in de laatste ronde spannend te houden. In een massasprint was Sander Lormans de snelste. Bij de Elite was Rick van Breda die de 58e editie op zijn naam is te schrijven.

Santpoort, 1 augustus 201820180801 Ronde Santpoort 0218a1200a

Voor de 68e keer stond de Ronde van Santpoort op de kalender. Het is wel de eerste keer in de historie dat er een dames wedstrijd, een punten koers, is georganiseerd. De renster die op de finishlijn de meeste punten weet te behalen wint de koers. Vanaf de start was het direct spannend voor de toeschouders. Geen enkele passage van de finishlijn werd door de rensters onbenut gelaten om punten te sprokkelen. Het werd vanwege het zomerse weer en behoorlijke uitputtingsslag. Evy Kuijpers was de renster die na 30 ronden de meeste punten wist te pakken. Hiermee schreef de Nederlands Kampioen deze koers op haar palmares bij. 

Spaarndam, 17 mei 2018

20180517 5Banen Kampioen 0023a1200a

Op het parcours van Wheelerplanet stond de tweede rit van het Vijf-Banen Toernooi op de agenda. Wederom weer een hoop renners aan de start. De gemiddelde snelheid lag zeer hoog op het thuisparcours van HSV De Kampioen. Diverse demarrages vonden plaats, maar door de hoge snelheid volgde geen enkele aanval in een serieuze kopgroep. Uiteindelijk na anderhalf uur koers werd het een massasprint. Hierin was Kevin Wilmsen de snelste. Wederom een tweede plek voor Jesper Rasch. Stefan Appelman werd derde. Wel nam Jesper Rasch de leiding over in het algemeen klassement. Hij heeft twee punten voorsprong op Kevin Wilmsen. Op 24 mei staat de derde rit gepland bij BRC Kennermerland.

Zwanenburg, 15 mei 201820180515 5Banen Bataaf 0468a1200a

De eerste rit van het Vijf Banen Toernooi vond plaats bij H.R.C. De Bataaf in Zwanenburg. Een flink peloton stond er aan de start. Direct in de eerste ronde vond er een aanval plaats van twee renners, maar na een aantal ronden werd dit duo weer gegrepen door het peloton. Na ruim een half uur koers had zich een kopgroep gevormd van 13 renners. Ondanks de maximale voorsprong van 20 seconden werden zij weer achterhaald door het peloton. Na het afsprinten van de sportklasse wisten twee renners te ontsnappen. Ook zij hadden een flinke voorsprong, maar dankzij de goede samenwerking in het peloton vond er een hergroepering plaats bij het ingaan van de laatste ronde. Een sprint was onvermijdelijk. Hierin was Thimo Kroeze de snelste voor Jesper Rasch. Paul den Edel werd derde.

Spaarndam, 8 mei 201820180508 Kampioen Dinsdag 0238a1200a

De zesde wedstrijd van de Dinsdagcompetitie vond plaats in zomerse omstandigheden. Bij de start wees de thermometer op Wheelerplanet ruim 26 graden aan. Direct na de start wist er een duo in de aanval te gaan. Dit duo bouwde een aardige voorsprong op. Het peloton zag het gevaar en door een goede samenwerking werd de voorsprong snel kleiner. Maar het tempo in het peloton lag zo hoog, dat het peloton in tweeën brak. De koplopers werden teruggepakt en zo ontstond er een voorste groep van 17 renners. Deze groep renners bleven goed samenwerken, waardoor na zo’n 45 minuten koers deze groep het peloton wist te dubbelen. De voorste groep wilden het tempo hoog houden en bepaalde de snelheid in het gedubbelde peloton. Gevolg was dat het peloton wederom in tweeën brak. Met het luiden van de bel voor de laatste ronden maakten de voorste renners zich op voor de sprint. Deze sprint werd al vanaf ver ingezet. Het was Jesper Rasch die als eerste de laatste bocht in ging. Hij wist zijn hoge snelheid vast te houden en ging met een lange sprint als eerste over de finishlijn. Paul den Edel werd tweede voor Dennis Souverein.

Rijswijk, 5 mei 201820180505 Bevrijdingsronde Rijswijk 0238a1200a

De Bevrijdingsronde van Rijswijk vond plaats op het parcours van RWV De Spartaan. Een flink peloton wist het tempo in de eerste ronden flink hoog te houden. Na zo'n 20 minuten ontstond er een serieuze kopgroep van 14 renners. Deze kopgroep werkte goed samen, daardoor werd de voorsprong uitgebouwd naar een halve ronde. Naarmate de koers vordere zag je verscheidene renners hun krachten sparen voor de finale. Het peloton hield het tempo erin, maar kon de kopgroep niet meer achterhalen. Met de bel voor de laatste ronde maakte de kopgroep zich op voor de eindsprint. In deze sprint was Frits van Lieshout de snelste. Met twee fietslengtes voorsprong op Jeroen Martens schreef hij de Bevrijdingsronde op zijn naam. Frans van Winden werd knap derde.

Spaarndam, 17 april 201820180417 Kampioen Dinsdag 0155 bewerkta1200a

De derde wedstrijd van de dinsdagcompetitie bij H.S.V De Kampioen vond plaats op een mooie lente avond. Bijna 50 renners stonder er aan de start op het parcours van Wheelerplanet. De eerste helft van de wedstrijd werd er gereden met een zeer hoog gemiddelde. Ruim over de helft van de wedstrijd ontstond er een kopgroep van 6 renners. Deze renners werkten goed samen, maar het peloton zorgde ervoor dat de kopgroep niet te ver uitliep. Uiteindelijk zorgde de sprint van de 40+ dat de kopgroep werd teruggepakt. Bij de 40+ werd de eindsprint al van ver aangegaan. De snelhied van het peloton ging daardoor flink omhoog en net na de finish van de 40+ sloot het peloton aan bij de koplopers. In de laatste ronde wist Joep Steinbusch te ontsnappen uit het peloton. Hij kon de snelheid tot op de finishlijn hoog houden. Met 9 seconden voorsprong schreef hij de derde editie van de dinsdagcompetitie op zijn naam. Bart Vreugdenhil won de sprint van het peloton voor Jesper Rasch.

Spaarndam, 10 april 201820180410 Kampioen Dinsdag 0021a1200a

Bij de tweede wedstrijd van de dinsdagcompetitie stonden er 33 renners aan de start. Gedurende de wedstrijd vonden er vele demarrages plaats, maar op het parcours van Wheelerplanet stond nauwelijks wind, waardoor dit niet in het voordeel was van de aanvallers. Iedere aanvaller werd namelijk door het peloton weer tot de oorde geroepen. Vanwege de ingevallen duisternis werd de koers iets ingekort. Bij alle categorieën was een massasprint uiteindelijk onvermijdelijk. Jesper Rasch de snelste in de massasprint bij de laatste categorie. Dennis Souverein werd nipt tweede voor Bart Vreugdenhil. In het algemeen klassement staat Paul den Edel aan de leiding na twee wedstrijden. 

Haarlem, 11 maart 201820180311 Ronde Waarderpolder 0291a1200a

De Ronde van de Waarderpolder is traditioneel het openings criterium in Noord-Holland. Bij de Masters 50+ stonden 52 renners aan de start. Direct na het startschot werd de gemiddelde snelheid flink opgevoerd door het peloton. Gedurende de wedstrijd tot ver in de finale wist geen enkele ontsnapping stand te houden. Met het rondebord op drie ronden wist een drietal renners te ontsnappen, maar met het ingaan van de laatste ronde was het peloton weer compleet. Een massaspurt was onvermijdelijk. Hierin was Paul den Edel de snelste. Rein Falke werde tweede voor Koen Polder.

Assendelft, 30 september 201720170930 Ronde Assendelft 0030a1200a

Traditioneel is de Ronde van Assendelft de afsluitingswedstrijd van het wegseizoen in Noord-Holland. Bij de sportklasse hadden zich 52 renners ingeschreven. Helaas door het regenachtige weer waren niet alle 52 renners gestart. De renners die wel aan de start stonden wisten er een mooie koers van te maken. In het begin van de koers ontstond er al snel een kopgroep van 10 renners. Voor Ron Paffen, Patrick Stengs en Eddy Hermsen was de snelheid van deze groep te laag en zo ontsnapten ze samen uit de kopgroep. Nadat zij een voorsprong van 14 seconden hadden opgebouwd zag Teun Groeneveld het gevaar. Hij wist dit gat te overbruggen en kon zo aansluiten bij het drietal. Met nog 3 ronden te gaan wist Eddy Hermsen te ontsnappen bij zijn medevluchters. Eddy Hermsen wist de snelheid hoog te houden, maar bij de bel van de laatste ronde was zijn voorsprong nog minimaal. Op de achterkant van het parcours werd Eddy Hermsen achterhaald en kon het publiek zich opmaken voor een sprint. In deze sprint was Ron Paffen net iets sneller dan Teun Groeneveld. Patrick Stengs werd knap derde.

Beverwijk, 9 augustus 201720170809 Beverwijk 0095a1200a

Een groot peloton stond er opgesteld in de Breestraat voor de start van de Ronde van Beverwijk. De eerste ronden werd de snelheid flink opgevoerd door Brian Burggraaf. Het parcours in het centrum van Beverwijk is erg smal en daardoor veranderde het peloton in een lang lint. Van een serieuze aanvalspoging was deze koers geen sprake. Veel renners moesten door de hoge snelheid lossen vanuit het peloton, waardoor op deze manier werd uitgedund. Met het klinken van de bel voor de laatste ronde kon het publiek zich opmaken voor een massasprint. Brian Burggaaf was hierin de sterkste en schreef de editie van dit jaar op zijn naam. Dennis van der Zaal werd tweede voor Frits van Lieshout.

Voorburg, 8 augustus 201720170808 BinckBankTour 0736a1200a

De tweede etappe van de Bickbank Tour was een individuele tijdrit in en rond Voorburg. Het weerbericht voorspelde een regenachtige middag. Dit weerbericht was tijdens de eerste etappe al bekend, waardoor de tijdritspecialisten zich laten afzakken in de laatste kilometer van de eerste etappe. Deze specialisten hadden daarom de mogelijkheid om vroeg in de middag te starten in de tijdrit. Deze tactiek heeft zeker een positieve effect gehad in de uitslag. Stefan Küng van BMC was uiteindelijk de snelste met een tijd van 10:58. De Pool Maciej Bodnar werd knap tweede. Tom Dumoulin nam met de derde tijd de leiding over in het algemeen klassement 

Alblasserdam, 26 juli 201720170726 Paardenmarktronde 0097a1200a

Bij de 58e Paardenmarktronde van Alblasserdam stonden er bij de sportklasse 36 renners aan de start. Halverwege de koers waren er diverse demarages geweest, maar allen zonder succes. Barend Verhagen pleegde na 50 minuten koers een aanval en kreeg een kleine voorsprong, maar ook hij werd weer door het peloton ingerekend. Met nog 10 ronden te gaan besloot Barend Verhagen nogmaals in de aanval te gaan. Dit keer had hij al snel zo'n 20 seconden voorsprong. Met nog 5 ronden te gaan was de voorsprong van Barend Verhagen tot 8 seconden geslonken. Maar de renners in het peloton keken naar elkaar en zo kon de voorsprong van Barend Verhagen weer oplopen. Met het horen van de bel van de laatste ronde wisten de renners in het peloton dat de tweede plek het hoogst haalbare was. Barend Verhagen wist met een schitterende solo de winst in Alblasserdam te bekronen. De sprint van het peloton werd gewonnen door Dennis van der Zaal voor Frits van Lieshout.

Zwanenburg, 1 juli 201720170701 Ronde Zwanenburg 0029a1200a

De Ronde van Zwanenburg is de laatste wedstrijd van de Grote Drieluik HSC De Bataaf. Bij de dames stonden er 22 renners aan de start op het parcours van De Bataaf. Helaas was er halverwege de wedstrijd een flinke valpartij waarbij de leidster van het klassement de koers moest verlaten. In de finale ondernamen veel rensters een aanvalspoging, maar geen enkele renster had succes. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een massasprint. Hierin was Phaedra Krol de snelste. Daniëlle de Jong werd tweede voor Roos Markus.

Bij de wedstrijd van de Amateurs, Sportklasse en Junioren stonden er 24 renners aan de start. Deze renners wisten de eerste helft van de wedstrijd het tempo flink hoog te houden. Met nog zes ronden op het rondeboord was er een kopgroep van 6 renners ontstaan. Daarna konden nog enkele renners bij de kopgroep aansluiten. Bij het klinken van de bel van de laatste ronde was deze kopgroep uitgebreid naar 10 renners. In de sprint was Nick Zuidewind de snelste voor respectievelijk Brian Burggraaf en Nick Toonen. Frits van Lieshout had tijdens de koers genoeg punten verdiend en won het algemeen klassement voor het derde jaar op rij.

Nieuw-Vennep, 27 juni 201720170625 Ronde Nieuw Vennep 0247 bewerkta1200a

De tweede wedstrijd van de Grote Prijs Drieluik HSC De Bataaf is de Ronde van Nieuw-Vennep. Meer dan 70 renners stonden er aan de start in de dorpskern van Nieuw-Vennep. In het begin van de wedstrijd was het parcours nat geworden door wat lichte regen. Bij het opdrogen van het wegdek ging het tempo van het peloton direct weer omhoog. Geen enkele renners slaagde erin, zelfs tot in de finale, om een behoorlijk gat te slaan met het peloton. Arthur Rutte wist in de laatste ronde een gaatje te slaan met het peloton. Hij wist dit met een ultieme inspanning vast te houden tot op de streep. Na het winnen van de eerste wedstrijd won Arthur Rutte ook deze wedstrijd van de Grote Prijs Drieluik HSC De Bataaf. Het podium werd compleet gemaakt door Ronald Ligtenberg en Dennis Souverein. Frits van Lieshout bleek met de tussensprints voldoende punten te hebben verdiend voor het algemeen klassement. Hiermee kon hij de leiding behouden in het algemeen klassement. Aankomende zaterdag zal de ontknoping plaatsvinden tijdens de Ronde van Zwanenburg.

Rijsenhout, 15 juni 201720170615 Rijsenhout 0402a1200a

De Ronde van Rijsenhout is de eerste wedstrijd van de grote Drieluik HSC de Bataaf. De eerste wedstrijd was de wedstrijd voor de Dames. In de finale van deze wedstrijd wisten Lorena Wiebes en Nienke Wasmus te ontsnappen uit het peloton. Dit duo wist de voorsprong tot op de streep vast te houden. In de sprint was Lorena Wiebes de snelste. De sportklasse wist het publiek te vermaken met een spannende wedstrijd. Het tempo lag erg hoog, waardoor veel renners moesten lossen. Halverwege koers wisten negen renners uit het peloton te ontsnappen. In de finale wist Arthur Rutte te ontsnappen uit de kopgroep. Na deze demarrage viel deze kopgroep uiteen. Arthur Rutte kon uiteindelijk met een solo deze koers op zijn naam schrijven. Bij de Eilte was het de Australiër Cameron Meyer die de koers wist te winnen voor Sam Welsford en Roy Pieters.

Haarlem, 10 juni 201720170610 Waarderpolder 0335a1200a

Traditiegetrouw staat er juni de Nacht van de Waarderpolder op de kalender. Zo'n 40 renners van de Sportklasse stonden aan de start op het parcours van H.R.C. Excelsior. Gedurende de wedstrijd werd de spanning voor het publiek groter. In de laatste fase van de wedstrijd had zich een eerste serieuze kopgroep gevormd waaronder Brian Burggraaf. Met nog twee ronden te gaan waren verloor de kopgroep snelheid, doordat de renners niet meer voor elkaar wilden rijden. Bij het ingaan van de laatste ronde werd de kopgroep teruggepakt en kon het peloton zich opmaken voor een massasprint. Het was Brian Burggraaf die als eerste uit de laatste bocht kwam en hij kon zijn snelheid tot op de streep vasthouden. Bas Rijs werd tweede voor Jeroen Lute.

Beveren, 26 mei 201720170526 Baloise Belgium Tour Beveren 0502a1200a

De individuele tijdrit van de Baloise Belgium Tour vond plaats in en rond Beveren. Ruim 150 renners moesten het 13,4 kilometer lange parcours rijden met temperaturen tegen de 30 graden. Jürgen Roelandts (Lotto-Soudal) was de eerste renneer die een goede richttijd wist neer te zetten voor de echte tijdrijders. Oostenrijks kampioen tijdrijden Matthias Brändle (Trek-Segafredo) wist deze tijd met een gemiddelde van 51,32 km/u te verbeteren naar 15:40. Dit bleek uiteindelijk genoeg voor de winst, want zelfs wereldkampioen tijdrijden Tony Martin (Katusha) wist deze tijd niet te verbeteren. Wout van Aert nam de leiding in het Algemeen Klassement over van Philippe Gilbert (Quick Step Floors).

Zwanenburg, 23 mei 201720170523 5 Banen Bataaf 0128a1200a

De finale wedstrijd van het Vijf Banen Toernooi vond plaats bij De Bataaf. De zomerse avond trok een hoop renners naar Zwanenburg. Na een paar ronden was er direct een kopgroep van vijf renners. Het tempo in het peloton bleef hoog, maar na een valpartij van een renner van DTS brak het peloton in stukken. De kopgroep werkte goed samen en kon halverwege de wedstrijd de voorsprong opbouwen naar een halve ronde. Ondanks de achterstand bleef het peloton hoopvol en kon de voorsprong van de kopgroep in de laatste fase van de wedstrijd verkleinen. Bij het ingaan van de laatste ronde had de kopgroep voldoende voorsprong om te sprinten voor de overwinning. Thimo Kroeze bleek de snelste eindsprint te hebben en won voor Teun Groeneveld. Roy Pieters werd derde.

 Zaandam, 18 mei 2017

20170518 5 Banen DTS 0064a1200a

De vierde wedstrijd van het Vijf Banen Toernooi vond plaats bij DTS. Het Vijf Banen Toernooi is erg populair en wederom stonden er weer veel renners aan de start. Het opnieuw geasfalteerde parcours van DTS bleek goed voor een hoog gemiddelde. Er werden diverse demarrages geplaatst, maar de aanvallers waren niet in staat om een serieuze voorsprong te nemen. In de laatste ronde van de Dames was er helaas een flinke valpartij middenin het peloton. Veel renners kwamen hard in aanraking met het asfalt. Na een onderbreking besloot de jury om de wedstrijd verder af te gelasten. Daarom is er ook geen uitslag in deze vierde wedstrijd. Hopelijk hebben de gevallen renners geen ernstige verwondingen.

Sloten, 16 mei 201720170516 5 Banen Olympia 0119a1200a

Een groot peloton stond er aan de start bij A.S.C. Olympia voor de derde wedstrijd van het 5-Banen Toernooi. De gemiddelde snelheid was direct erg hoog. Toch duurde het lang voordat zich een kopgroep had gevormd. Na het afsprinten van de Dames en Nieuwelingen ontstond er een kopgroep van vier renners. Deze vier renners werkte goed samen en konden een flinke voorsprong opbouwen. Rick Krijt was de enigste sportklasse renner in deze kopgroep. Hij kon daarmee de winst binnenhalen bij de Sportklasse. De overige renners van de kopgroep bleven tot de laatste rechte lijn samen. In de sprint van de kopgroep was Thimo Kroeze de snelste. Aanstaande donderdag vindt bij DTS de vierde wedstrijd van het 5-Banen Toernooi plaats.

Spaarndam, 11 april 201720170411 Kampioen Dinsdag 0028 bewerkta1200a

De zonnige avond trok een hoop renners naar Wheelerplanet voor de tweede wedstrijd van de Dinsdagcompetitie. Direct na de start volgde er diverse demarrages. De aanvalspoging van Ronald Lichtenberg was degene die succesvol was. Brian Burggraaf zag het gevaar en reed binnen enkele honderden meters naar Ronald Lichtenberg toe. Een halve ronde later kreeg dit duo gezelschap van Serginho Wilshaus en Jorn Videler. Deze kopgroep wist goed samen te werken en met ingang van de laatste ronde hadden ze een minuut voorsprong op het peloton. In de eindsprint was Brian Burggraaf de snelste. Ronald Ligtenberg werd tweede voor Serginho Wilshaus. De sprint van het peloton werd gewonnen door Luc Ducrot.

Spaarndam, 4 april 201720170404 Kampioen Dinsdag 0102a1200a

Vandaag was het begin van een lange reeks wedstrijden van de Dinsdagcompetitie bij H.S.V. De Kampioen. Vanwege de invallende duisternis was de koers vooraf ingekort. Dit gaf wel een positief effect op de snelheid. In de eerste ronden lag de gemiddelde snelheid erg hoog waardoor het onmogelijk was om te demarreren. Pas laat in de wedstrijd wisten er twee renners uit het peloton te ontsnappen. Dit tweetal had een voorsprong van ruim 10 seconden. Een ronde later wisten nog twee renners de sprong naar de koplopers te maken. Dit viertal wist goed samen te werken waardoor zij uiteindelijk om de winst mochten sprinten. Hierin was Ronald Lichtenberg de snelste. Hij won met een miniem verschil van 0,07 seconden voorsprong op Mike Appelman. Bart Vreugdenhil werd derde. De sprint van het peloton werd gewonnen door Dennis Smit.

Spaarndam, 18 maart 201720170318 Kampioenschap Wheelerplanet 0052a1200a

Op het kletsnatte parcours werd vandaag het Kampioenschap van Wheelerplanet verreden. De renners waren in de eerste ronden voorzichtig, maar daarna werd het een echte koers. Diverse aanvalspogingen vonden plaats, maar de eerste serieuze kopgroep ontstond na 50 minuten koers. Vijf renners hadden al snel een behoorlijke voorsprong. Na een uur koers besloot de jury de koers in te korten vanwege het slechte weer. In de kopgroep bevonden zich twee renners van de sportklasse. Deze twee mochten na 70 minuten koers gaan afsprinten voor de winst. Paul den Edel had hierin het snelste eindschot. Na de finish van sportklasse stond het ronde boord voor de kopgroep op 3. De kopgroep bleef bij elkaar tot de laatste rechte lijn. Sven Burger was de snelste in de sprint en werd de Kampioen van Wheelerplanet.

Sloten, 11 maart 201720170311 Kampioenschap Amsterdam 0151a1200a

Het Kampioenschap van Amsterdam wordt voor de sportklasse altijd verreden in een aparte koers. Voor de sportklasse stonden er 90 minuten en 5 ronden op het programma. Na enkele ronden was er een kopgroep van drie renners. Deze renners werkte goed samen en konden een aardige voorsprong opbouwen. Maar het peloton werkte ook goed samen en kon de drie renners na een half uur koers inrekenen. Na diverse demarrages was er in de finale een geslaagde aanval van twee renners; Koen Polder en Casper Hermans. De twee hoorden samen nog de bel voor de laatste ronde, maar het was Koen Polder die met een voorsprong uit de laatste bocht kwam. Hij schreef het Kampioenschap op zijn naam. John Oudshoorn won de sprint van het peloton en werd derde.

Zwanenburg, 5 maart 201720170305 Kampioenschap Haarlemmermeer 0323a1200a

Maart staat altijd in het teken van de regiokampioenschappen. Vandaag stond het Kampioenschap van de Haarlemmermeer op de agenda. De eerste ronden werden in een hoog tempo afgelegd. Helaas was er tien minuten na de start een valpartij middenin het peloton. Hierdoor werd het peloton in stukken verdeeld. Brian Burggraaf was vandaag in goede doen en wist met zijn kopwerk de snelheid hoog te houden. Ontsnappen vanuit het peloton was in deze fase van de wedstrijd haast onmogelijk.

Assendelft, 1 oktober 201620161001 Ronde Assendelft 0455a1200a

Traditiegetrouw is de Ronde van Assendelft het laatste criterium van het seizoen. Niet alleen stonden er vandaag veel renners aan de start, maar er stond ook veel publiek langs het parcours. Na de start werden er diverse aanvalspogingen ondernomen, maar zonder succes. Pas laat in de finale was het Jesper Rasch die alleen wist te ontsnappen uit peloton. Hij wist het tempo zo hoog te houden dat het peloton de junior van het Monkey Town Cycling Team niet meer terug zag. Met een solo van 7 ronden kwam Jesper Rasch met zijn handen in de lucht over de finish. Cor Visser won de sprint van het peloton en de Assendelver René Melk werd derde. Vanaf nu zullen de meeste renners zich weer gaan voorbereiden op het strandseizoen.

Breda, 20 september 201620160920 Eneco Rit3 0291a1200a

De tweede etappe van de Eneco Tour is gewonnnen door Rohan Dennis. De renner van BMC was in de 9,6 kilometer lange tijdrit in de straten van Breda vijf seconden sneller dan Jos van Emden. Tevens nam hij met zijn overwinning de leiderstrui over van Dylan Groenewegen. Jascha Sütterling werd verrassend derde op 14 seconden. De wereldkampioen Vasil Kiryienka was te laat op het startpodium en daardoor was het onmogelijk voor de renner van Team Sky om een toptijd neer te zetten. Met de achtste plek voor Peter Sagan lijkt de Tinkoff renner goede zaken te doen voor het eindklassement. Teleurstellend was de tijdrit van Tom Dumoulin. Helaas kwam hij niet verder dan een viertiende plek.

Heemskerk, 28 augustus 201620160828 Ronde Heemskerk 0438a1200a

De Ronde van Heemskerk is traditioneel onderdeel van de Feestweek van Heemskerk. Daardoor was er weer veel publiek langs het parcours. Dit jaar stonden er wedstrijden voor de dames, sportklasse en elite op het programma. Bij de dames was het Nina Kessler die de betere sprint had dan haar medevluchter Vera Koedooder. Winanda Spoor won de sprint van het peloton. Bij de Sportklasse was het, na een herstart vanwege een valpartij, Nick Zuidewind die de snelste benen had. Hij won voor Brian Burggraaf en Kevin Wilmsen. Bij de Elite was het Cees Bol die de laatste wedstrijd van de dag op zijn naam schreef. Hij won voor respectievelijk Steven Stenekes en Ruben Hoekstra.

Spaarndam, 23 augustus 201620160823 Kampioen Dinsdag 0102a1200a

Voor de één na laatste wedstrijd van de dinsdagcompetitie waren er weer een hoop renners naar Wheelerplanet gekomen. Deze renners wisten met de zomerse temperaturen het tempo flink hoog te houden. Zo hoog zelfs dat er aan het einde van de wedstrijd voor de winnaar een gemiddelde van 47,2 km/u werd geklokt. Door de hoge snelheid was het niet mogelijk voor de aanvallers om bij het peloton weg te komen. Pas in de laatste ronde wisten Jermo le Fevre en Kevin Wilmsen een gat te slaan met het peloton. Dit duo kon de voorsprong tot aan de finishlijn vasthouden. In de sprint was het Jermo le Fevre die sneller was als Kevin Wilmsen. Jesper Rasch won de sprint van het peloton. 

Spaarndam, 9 augustus 201620160809 Kampioen Dinsdag 0076a1200a

Wederom weer een hoop renners aan de start voor de dinsdagcompetitie op het parcours van Wheelerplanet. De laatste wedstrijden van deze competitie naderen deze maand hun einde. Voor de renners die goed staan geklasseerd is het dus van belang dat er de komende koersen attent wordt gereden. Na de opwarmronde ging de snelheid van het peloton flink omhoog. Na enkele aanvalspogingen duurde het pas tot laat in de wedstrijd totdat er een serieuze kopgroep was ontstaan. Er was een kopgroep van 6 renners, maar deze kon toch niet het verschil maken met het peloton. Na het afsprinten van de 50+ was het Patrick de Smit die alleen in de aanval ging. Helaas strandde zijn poging tot 2 ronden voor het einde. Een massasprint was onvermijdelijk. In deze sprint was Frits van Lieshout de snelste voor Nina Kessler en Paul den Edel.

Oostzaan, 6 augustus 201620160807 Ronde Oostzaan 0222a1200a

Door de motregen waren de straten van Oostzaan glad en gevaarlijk geworden. De renners van de sportklasse pasten hun snelheid aan de situatie aan. De kopgroep, die in de vierde ronde was ontstaan, wist elke ronde meer voorsprong te pakken op het peloton. De kopgroep bestond uit zeven renners, waarvan vier renners van het KS Just Cycle Team. Al snel wisten deze zeven renners het peloton op een ronde te zetten. Maar vier van de zeven koplopers wisten het peloton met een aanval wederom te verlaten. Ver in de finale wisten Nick Toonen en André van Reek te ontsnappen bij hun medevluchters. In de eindsprint was het Nick Toonen die net iets sneller was als André van Reek. Met de derde plek voor Nick Zuidewind bestond het gehele podium uit renners van het KS Just Cycle Team.

Santpoort, 3 augustus 201620160803 Ronde Santpoort 0033a1200a

Voor de meeste renners in de sportklasse is de Ronde van Santpoort één van de mooiste criteriums van het jaar. De Ronde van Santpoort is onderdeel van de feestweek van Santpoort en trekt daardoor een hoop toeschouwers. In het eerste gedeelte van de koers was ontsnappen haast onmogelijk door het hoge tempo. Op de klinkers van Santpoort werd het peloton vaak op een lang lint getrokken. Pas ver in de finale was het Nick Zuidewind die alleen wist te ontsnappen vanuit het peloton. Hij wist de snelheid erin te houden en wist met deze mooie solo de Ronde van Santpoort op zijn naam te schrijven. Frits van Lieshout won de sprint van het peloton voor Brian Burggraaf.

Alblasserdam, 27 juli 201620160727 Paardenmarktronde 0110a1200a

Vandaag wisten 38 renners de start te vinden in Alblasserdam. Voor de renners was het vanwege een aantal buien goed oppassen op de klinkers waar het parcours gedeeltelijk uit bestond. In de tweede ronde waren er drie aanvallers die uit het peloton konden ontsnappen. Laurens Koster zag het gevaar en kon de sprong maken naar de kopgroep. Ronde na ronde konden die vier koplopers de voorsprong op het peloton uitbreiden. Halverwege ontstond er onder leiding van Frits van Lieshout een achtervolgende groep. Deze achtervolgende groep kon de kopgroep niet meer achterhalen, waardoor de vier konden strijden om de winst. Laurens Koster was de snelste in de sprint voor respectievelijk Harmen Brandwijk en Gerard Kooistra.

IJmuiden, 20 juli 201620160720 Ronde IJmuiden 0138a1200a

Langs het parcours in IJmuiden hadden zich vele toeschouwers verzameld om naar de wedstrijd van de junioren en de sportklasse te kijken. Sinds vorig jaar staat dit criterium weer op de agenda tijdens de feestweek van IJmuiden. Net zoals vorig jaar was de opkomst bij de sportklasse weer erg groot, 64 renners stonden er aan de start. Het lastige parcours en de hoge temperatuur maakte de wedstrijd erg zwaar. Al snel brak het peloton in twee stukken. Halverwege de koers kozen Arthur Rutte, Teun Groeneveld en Nick Zuideveld voor de aanval. Dit drietal werkte goed samen en al snel concludeerde het peloton dat deze drie waren gevlogen. Met nog kwart koers te gaan wisten de drie het peloton op een ronde te zetten. Diep in de finale wist Nick Zuideveld nogmaals een aanval te plaatsen. Hij kon een voorsprong opbouwen ten opzichte van het peloton en zijn twee medevluchters. Nick Zuideveld kon deze voorsprong vasthouden tot op de finish en schreef hiermee de Ronde van IJmuiden 2016 op zijn naam. Arthur Rutte werd tweede voor Teun Groeneveld.

Zwanenburg, 2 juli 201620160702 Ronde Zwanenburg 0167a1200a

De Ronde van Zwanenburg is de laatste wedstrijd van De Grote Drieluik HSC de Bataaf en dus bepalend voor het eindklassement. Op het parcours van De Bataaf stonden 39 renners aan de start. De 32 geplande ronden werden in een hoog tempo afgewerkt. Door het hoge tempo van het peloton waren de aanvallers in het nadeel. Geen enkele aanval hield stand en daardoor was een massasprint onvermijdelijk. In deze massasprint was Frits van Lieshout de snelste voor respectievelijk André van Reek en Justin Plijter.
Bij de Dames werd de wedstrijd ook beslist in de massasprint. Lorena Wiebes passeerde in haar leiderstrui als eerste de finishlijn. Anouk Spies werd tweede voor Maaike Meistrok.

Spaarndam, 26 mei 201620160526 5 Banen Kampioen 0037a1200a

De vierde wedstrijd van het Vijf-Banen Toernooi vond plaats bij H.S.V. De Kampioen op het parcours van Wheelerplanet. Dankzij het mooie weer waren er een hoop renners naar de start gekomen. Vanuit de start werd er direct volop gekoerst. Vele aanvallen vonden plaats, maar geen enkele groep slaagde erin om de voorsprong tot de meet vast te houden. Gevolg was dat bij iedere categorie een sprint plaatsvond voor de overwinning. Bij de sportklasse was Michael Ruska de beste. Bij de amateurs was het Oscar van Wijk die het snelst kon sprinten. Bij de dames was het Yvette de Koning die in de sprint voor Isabel Tambach eindigde.

Nieuw-Vennep, 26 juni 201620160626 Nieuw Vennep 0358a1200a

De Wielerronde van Nieuw-Vennep stond als afsluiter van de feestweek van Nieuw-Vennep op het programma. Bij de sportklasse stonden 67 renners aan de start. Tevens was deze wedstrijd de 2e wedstrijd van de Grote Drieluik De Bataaf. In de koers werd er flink gestreden om de winst. Teun Groeneveld en Nick Toonen vormden samen de eerste serieuze kopgroep. Halverwege de koers had het peloton door een goede samenwerking dit tweetal weer teruggepakt. Later probeerde Teun Groeneveld het nogmaals alleen. Op zeven ronden van het einde strandde zijn poging. In de laatste ronde was het Nick Toonen die een aanval plaatste. Deze keer met succes. Hij kon zijn voorsprong vasthouden tot op de streep. Frits van Lieshout won de sprint van het peloton voor Brain Burggraaf.

Beveren, 25 mei 201620160525 Belgium Tour 0374a1200a

De zes kilometer lange proloog van de Belgium Tour vond plaats in de straten van Beveren. In de straten van Beveren was Wout van Aert de verrassend de sterkste. Hij volbracht de proloog met een tijd van 6:52.18. De oud wereldkampioen tijdrijden Tony Martin was twee seconden langzamer. Op de derde plaats eindigde Reto Hollenstein met een achterstand van vier seconden. Dankzij de winst is Wout van Aert ook gelijk de eerste leider in de Balaoise Belgium Tour. Niki Terpstra was met zijn vierde plek de beste Nederlander van het peloton.

Spaarndam, 31 mei 201620160531 Kampioen Dinsdag 0047a1200a

Een flink aantal renners stonden aan de start op het parcours van Wheelerplanet. Het mooie zomerse weer kon een mooie koers niet in de weg staan. Na de 'opwarmronde' werden de eerste rondjes met een hoge snelheid verreden. Na vier ronden ontstond er een kopgroep met vier renners. Lang hield deze kopgroep geen stand. Pas na 50 minuten koers ontstond er een kopgroep van 17 renners. In deze kopgroep zaten enkele snelle mannen en de voorsprong ging snel omhoog. Enkele ronden voor het einde waren er 5 renners die uit de kopgroep waren gedemarreerd. Dit vijftal wist uiteindelijk om de winst de sprinten. Hierin was Frits van Lieshout de snelste voor respectievelijk Bertil Klootwijk en Nahom Desale.

Krommenie, 16 mei 201620160517 Pinkster 3 Krommenie 0220a1200a

Volgens een jarenlange traditie wordt er in de Zaanstreek de Derde Pinksterdag gevierd. In Krommenie is de Pinkster Drie Ronde onderdeel van deze feestdag. De 60e Pinkster Drie Ronde van Krommenie bestond uit twee onderdelen; de Sportklasse en de Elite/Beloften/Amateurs. Beide koersen waren voor het publiek erg aantrekkelijk om te aanschouwen. Frits van Lieshout won bij de Sportklasse dankzij zijn goede sprint. Bij de Elite/Beloften/Amateurs was het Arvid de Kleijne die de sprint won van Jelmer Asjes. 

 

 

Spaarndam, 10 mei 201620160510 Kampioen Dinsdag 0645a1200a

Bij de zesde wedstrijd van de Dinsdagcompetitie stonden er bijna 60 renners op het parcours van Wheelerplanet aan de start. De renners wisten de snelheid behoorlijk hoog te houden. Over de gehele wedstrijd werd een gemiddelde snelheid van boven de 45 km/u gemeten. In het begin van de wedstrijd vonden er diverse demarages plaats. Remses Bekkenk was bij de meeste aanvallen betrokken. Het peloton gaf de aanvallers geen ruimte en een compleet peloton kon zich opmaken voor een eindsprint. In de laatste ronde plaatste Frits van Lieshout nog een aanval en hij had een geringe voorsprong op het peloton. Helaas was dit niet genoeg en een massasprint was het gevolg. Kevin Wilmsen was hierin de snelste voor respectievelijk Franklin Wessels en Joep Steinbusch. 

Sloten, 27 april 201620160427 Oranjeronde Amsterdam 0081a1200a

Voor de 62e keer stond de Oranjeronde van Amsterdam op de agenda. Deze ronde werd voor diverse categoriën georganiseerd. Directsportfoto heeft alleen de categorie Masters 50+ en de Sportklasse vastgelegd. De Oranjeronde vond plaats op de wielerbaan van Sloten. Een gemakkelijke ronde waarbij altijd een hoop renners op af komen. Desalniettemin maakten de renners er een mooie ronde van met mooie winnaars. Bij de Masters 50+ won John Oudshoorn. Bij de Sportklasse was het de sterke Michael Ruska die won.

Assendelft, 17 april 201620160417 Profronde NH 0153a1200a

De 70ste editie van de Ronde van Noord-Holland stond in het teken van een flinke noordwesten wind. Gevolg was dat er bij de eerste doorkomst in Assendelft het peloton al flink uitgedund was. Na de tweede doorkomst ontstond er een kopgroep van 10 renners. Uit deze kopgroep wist Mathis Westergaard te ontsnappen. Hij kon het tempo hoog houden en de kopgroep kon Westergaard niet meer achterhalen. Met een mooie solo schreef Mathis Westergaard de jubileum editie van de Ronde van Noord-Holland op zijn naam. De sprint van het peloton werd gewonnen door Jim van den Berg voor Wouter Mol.

Spaarndam, 19 april 201620160419 Kampioen Dinsdag 0015a1200a

Bijna 70 renners stonden aan de start van de derde wedstrijd van de dinsdagcompetitie bij H.S.V. De Kampioen. Het weer was uitstekend voor een avond in april; weinig wind en een avond zon. Halverwege de wedstrijd was het Ramses Bekkenk die in de aanval ging met een renner van De Kampioen. Dit tweetal wist een gat te slaan met het peloton, maar na een aantal ronden werden zij weer teruggepakt door het peloton. Deze hergroepering hield stand tot de laatste ronde. In deze laatste ronde was het Jesper Rasch die op voorsprong de laatste bocht inging. Jaan van Berkel wist in de laatste meter nog voorbij Jesper Rasch te sprinten en ging als eerste over de streep. Jesper Rasch werd nog wel tweede voor Joep Steinbusch.

Spaarndam, 12 april 201620160412 Kampioen Dinsdag 0065a1200a

Bij tweede wedstrijd van de dinsdagcompetitie van H.S.V. De Kampioen waren er bijna 70 renners naar Wheelerplanet gekomen. De weersomstandigheden waren goed; weinig wind en een mooie avondzon. Al werd de tijdsduur van de koers wel aangepast aan de invallende duisternis. Na ruim een uur koers was het Jesper Rasch die de sterkste sprint in de benen had. Hij won de sprint van het peloton. Bij de andere categoriën kwamen ook de winnaars uit de massasprint.

Zwanenburg, 3 april 201620160403 VastVerzetBokaal 0311a1200a

Het mooie lente weer trok veel renners naar het clubhuis van De Bataaf. Vandaag stond het eerste 'Club Crit' op de agenda voor de Vast Verzet Bokaal 2016. Dit jaar zijn de renners verdeeld over twee categoriën; categorie A en B. Het eerst ging de categorie B met 34 renners van start. Hierin was ook de westrijd van de dames opgenomen. Tijdens deze westrijd vonden vele aanvallen plaats, maar geen enkele aanvaller kon een serieus gat slaan met het peloton. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een massasprint. Hierin was Bruno Bobbink de snelste! Bij de dames was Asley faye veruit de beste. Zij wist met een ronde voorsprong te winnen.

Haarlem, 6 maart 201620160306 Waarderpolder 0295a1200a

Traditioneel is de Ronde van de Waarderpolder het eerste criterium van het seizoen. Vandaag stonden de categoriën Masters 50+ en Masters 30+ op het programma. Beiden categoriën moesten 60 kilometer afleggen op het clubparcours van H.R.C. Excelsior. De weersomstandigheden waren afwisselend tijdens de twee wedstrijden. Zo reden de Masters 50+ in een winters zonnetje en kregen de Masters 30+ een behoorlijke winterse bui te verduren. Beiden wedstrijden waren mooie koersen met mooie winnaars. Bij de Masters 50+ won Peter de Weert en bij de Masters 30+ Tom de Vreede.

Sloten, 27 februari 201620160227 WVA Zaterdag 0033a1200a

Het wielerseizoen van 2016 komt langzaam op gang. Bij WV Amsterdam beginnen de clubwedstrijden al vroeg in het seizoen en zijn daardoor populair bij de renners. De wielerbaan van Sloten is voor de renners goed geschikt om wedstrijd kilometers te maken. Het zonnige weer trok een hoop renners naar Sloten, maar liefst 133 renners stonden aan de start. Na 31 ronden ging de winst bij de Elite / Amateurs naar Jarno Gmelich Meijling. Bij de categorie 40+ ging de winst naar Brian Burggraaf.

Assendelft, 3 oktober 201520151003 Ronde Assendelft 0297a1200a

De Ronde van Assendelft is het laatste criterium van dit seizoen. Veel renners hadden zich ingeschreven en konden tijdens deze koers genieten van het mooie weer. De renners wisten er een zeer aantrekkelijk koers van te maken. Op het bochtige parcours in de straten van Assendelft lag het tempo erg hoog en was het daardoor geen gemakkelijke koers. Brian Burggraaf was wederom de meest aanvallende renner van de wedstrijd. Met een krachtige eindsprint wist hij winnend zijn succesvolle seizoen af te sluiten. 

Hillegom, 13 september 201520150913 Ronde Hillegom 0099a1200a

Na een aantal jaar vond de Ronde van Hillegom weer plaats op het vertrouwde parcours in de straten van Hillegom. Het criterium is onderdeel van de feestweek van Hillegom en daardoor was er veel publiek langs het parcours. Er stond een niet al te groot peloton aan de start, maar wel met een aantal sterke renners. Brian Burggraaf kon hier bovendien vandaag zijn 200ste overwinning behalen in een officiële KNWU wedstrijd. Ondanks deze druk wist Burggraaf met een krachtige demarrage in de laatste ronde solo over de streep te komen. Hiermee behaalde hij deze mijlpaal van 200 overwinningen.

Heemskerk, 30 augustus 201520150830 Ronde Heemskerk 0111a1200a

Het wegseizoen nadert alweer zijn einde voor dit seizoen. De Ronde van Heemkerk is één van de laatste criteriums in de regio. Met 59 renners aan de start bij de sportklasse kon de organisatie op een mooie opkomst rekenen. Helaas werd de wedstrijd na 11 ronden geneutraliseerd vanwege een valpartij. Brian Burggraaf ondervond hiervan geen nadelige gevolgen. Hij won de sprint van Arthur Rutte en passeerde voor de 18e keer dit seizoen als eerste de streep. Bij de dames stond er een zeer sterk peloton aan de start. Vera Koedooder won met een schitterende solo de koers bij de Dames.